Atanamayan öğretmen intihar etti

Diyarbakır merkeze bağlı İncehıdır köyünde atanamaması nedeniyle bunalıma giren genç öğretmen kendini kravatıyla asarak intihar etti.

Atanamayan öğretmen intihar etti
Atanamayan öğretmen intihar etti
GİRİŞ 05.04.2012 12:17 GÜNCELLEME 05.04.2012 12:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, bir süre vekil öğretmelik de yapan Mustafa Kaya (26), KPSS'ye hazırlanıyordu. Yakın zaman önce yapılan öğretmen atamalarında atanamadığı için bunalıma giren genç öğretmen, dün sabaha karşı evinde kendini tavana asmış olarak ölü bulundu.

Mustafa Kaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Ergani Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İHA

YORUMLAR 5
  • Zannımca 12 yıl önce Şikayet Et
    bu milletten biri... sen bu milletten biri olduğundan emin misin? bu millette hangi okul birimi yöneltici rehberliği işletip öğrencisine yol gösteriyor ki öğrenci neyi seçip seçmeyeceğini bilsin?!!!
    Cevapla
  • bumillettenbiri 12 yıl önce Şikayet Et
    tamam suçlu bulundu. yani işin kolayını bulduk gene kim m.eğitim bakanlığı. peki o zaman sormazlarmı adama seni okutan ailen ve kocaman olmuş sen madem o kadar ileri görüşlüsün neden okudun atanamayacağını bile bile diye sorarlar adama. elbette sistemin hatası var ama her aile çocuğum illa okusun diyor peki devlet kapısından başka iş yokmu o yönde okusaydın çalışsaydınız madem. işin kolayını seçmek varken öz eleştiri zorumuza gidiyor değilmi toplum olarak.
    Cevapla
  • Zannımca 12 yıl önce Şikayet Et
    özcan... çok doğru ve açık biçimde açıklamışsın hala bunları görmezden gelip sağır kalan cenahlara duyurulur. az kaldı.. bizim durumumuz da farklı değil az kaldı!
    Cevapla
  • yasin özer 12 yıl önce Şikayet Et
    çevre insanı çokmu etkiliyor.. bir öğretmen olarak bu mesleği bırakmak istiyorum. ama başka kadro vermiyorlar. bu kadar öğretmen adayı neden öğretmen olamayınca bunalıma giriyor. protesto edince düzelmeyecek bir mesele. hayat, öğretmen olmayınca zulümmü oluyor.çevre insanı çokmu etkiliyor. öğretmenliği kazanamadı diyemi, çevresinde olan bitenler nedeniylemi, yoksa manevi eksiklik nedeniylemi.
    Cevapla
  • ÖZCAN TEKİN 12 yıl önce Şikayet Et
    TOPLUM VE CEVRE BASKISI ÇOK KÖTÜ. Üniversiteden mezun olup hemen askere gittim dönüşte 2 ay işsiz kaldım... Ancak bu iki ay içinde tüm çevreden öyle bir baskı oluştu ki ruh halim alt üst olmuştu. Önüne gelen herkes iş bulamadınmı, hala işsizmisin, bayram seyranlarda tüm akrabaların sanki başka konuları yok gibi senin işsizliğine odaklanırlar. İşin tuhafı işe başladıktan sonra kimse işimle ilgili konulara girmez oldu... Bu öğretmen arkadaşımın intihar sürecinde akli durumunu, bilincini bilemiyorum, ancak kendisine allahtan rahmet diliyorum, uzun yıllar boyunca işsiz olmak, atanamamak gerçekten ızdırap verici durum olmuştur. Devletin öğretmen ihtiyaç planlamasının sonuçlarını yaşamış bu arkadaş, bu arkadaşın günahını tüm MEB bakanları ortaktır. Sırf ülkedeki ünv mezunu oranını arttırmak için oy kazanmak için yapılanları gariban vatandaş çekiyor... Allah çalışmak isteyipte işsiz halde bulunanlara sabır ve aklı selim hareket nasip etsin. Çok zor çoookk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek