Sivas Açık Cezavi'nden tahliye başladı

Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan hükümlülerin Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyelerine başlandı.

Sivas Açık Cezavi'nden tahliye başladı
Sivas Açık Cezavi'nden tahliye başladı
GİRİŞ 11.04.2012 17:56 GÜNCELLEME 11.04.2012 17:56

 Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak hükümlülerin tahliyesi için çalışmalara başladı.

İlk etapta, denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan ve dosyaları adli mercilerce incelenen 160'ı erkek, 48'i kadın olmak üzere toplam 208 kişinin, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edileceği bildirildi.

Denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edilen Emine Ö. cinayetten suçundan dolayı 11,5 yıldır cezaevinde yattığını, cezasının bitmesine 7 ay kala tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Özgürlüğün çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Emine Ö, ''Sürekli bizi denetleyecekler, imza vereceğiz. Özgürlük çok güzel bir şey. İçeride kalan arkadaşlarımız da var. İnşallah onlar da çıkar. Allah kimseyi düşürmesin'' diye konuştu.

Cinayet suçundan 10 yıl cezaevinde kalan ve tahliye olan bir başka kadın mahkum da, özgürlüğün çok güzel olduğunu söyledi. Cezaevinden tahliye olan mahkumlar, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını paylaştı.

Bazı aileler de cezaevinin dışında yakınlarının tahliye olmasını bekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı