Gemlik'teki cinayetin davası başladı

Gemlik'te çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra kordonda bulunan parka spor yapmaya giden kadının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yargılama başladı.

Gemlik'teki cinayetin davası başladı
Gemlik'teki cinayetin davası başladı
GİRİŞ 27.04.2012 11:04 GÜNCELLEME 27.04.2012 11:04

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ''canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, müşteki olarak, bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi Yasemin Özdemir'in (36) eşi Murat Özdemir (43), babası Mehmet Ali Kayaoğlu (59), annesi Habibe Kayaoğlu (55), kız kardeşi Yeşim Er (32) ile tarafların avukatları katıldı.

Adam öldürmek suçundan uzun süre hapis yatan ve olaydan 5 ay önce tahliye olan tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz, mahkemede ''Cinayeti işlediğim doğrudur. Neden yaptığımı bilmiyorum'' dedi. Mahkeme başkanı, yakalandıktan sonra emniyette verdiği ifadesinde suçunu kabul etmediğini hatırlatması üzerine sanık, ''Ben soruşturma kapsamında cinayeti işlediğimi kabul etmiştim'' diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Murat Özdemir, Yeşim Er, Mehmet Ali ve Habibe Kayaoğlu olayı görmediklerini ifade ederek, sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini söylediler.

Müştekilerin avukatı Tuğba Karaca ise ''Sanık soruşturma sırasında olayı ayrıntılarıyla anlatmıştır. Daha önce de adam öldürme suçundan cezaevinde yatmıştır. Bu sebeple sanığın akıl hastası olmadığı kanaatindeyiz'' dedi.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-Ailenin tepkisi-

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan öldürülen kadının kız kardeşi Yeşim Er, ''Zevkten adam öldürmek, bu kadar kolay işte. Biz bu adamın cezaevinde bizim vergimizle beslenmesini istemiyoruz. Bizim canımız yandı. Başkalarının da mı canı yansın? Bunu mu bekliyorlar?'' dedi.

Sanığın daha önce iki kişiyi öldürdüğü için cezaevinde yattığını söyleyen anne Habibe Kayaoğlu da ''2 kişiyi öldürmüş, içerde yatmış. 3 ay olmuş hapisten çıkalı. Kendini niye öldürmemiş de benim yavrumu öldürmüş? Benim yüreğim yandı. Canavar bu canavar, insan olamaz'' diye konuştu.

Bu sırada Yasemin Özdemir'in yakınları sinir krizi geçirdi. Anne Habibe Kayaoğlu, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

-Olay-

Gemlik'te Ekim 2011'de Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 3 numaralı kordonda vatandaşlar tarafından vücudunda çok sayıda bıçak darbesi tespit edilen bir kadın cesedi bulunmuş, kadına ait cep telefonundaki bir numarayı arayan polis ekipleri, bıçaklanan kadının Yasemin Özdemir (36) olduğunu belirlemişti.

Olay yerine 200 metre uzaklıktaki zeytinlikte kanlı bir erkek yeleği bulmasının üzerine MOBESE kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, olay yerinden cinayetin işlendiği saatte aynı yelekle geçen bisikletlinin Mehmet Yorulmaz olduğunu belirlemiş, katil zanlısı Mehmet Yorulmaz ilçeye bağlı Karacaali köyünde bir balıkçı barınağında yakalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü