Mersin'de sır cinayet aydınlandı

Mersin'de 4 yıl önce nişanlısı ile cep telefonuyla görüşürken kimliği belirsiz kişilerce kalbinden bıçaklanarak öldürülen gencin katil zanlıları yakalandı.

Mersin'de sır cinayet aydınlandı
Mersin'de sır cinayet aydınlandı
GİRİŞ 27.06.2012 16:12 GÜNCELLEME 27.06.2012 16:12

Abdullah Biçer'in haberi

Edinilen bilgiye göre, 2 Aralık 2008 günü saat 22.00 sıralarında Toroslar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Levent Sitesi önünde, 21 yaşındaki Ceyhun Çepik adlı gencin bıçaklanarak öldürülmesi olayını soruşturan Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin faillerinin yakalanması için özel bir ekip kurdu. Özel ekibin aylar süren titiz çalışması sırasında şüpheli 143 kişinin DNA örnekleri alındı.

Alınan örnekler, olay günü elde edilen delillerle karşılaştırıldı. Yapılan çalışmalarda cinayetin, uyuşturucu ticareti yapmak ve hırsızlık suçlarından halen cezaevinde bulunan Y.K. ve C.O. ile KKTC'de vatani görevini yapan Ç.D. tarafından işlendiği belirlendi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından askerden dönen Ç.D. ile cezaevinde tutuklu bulunan Y.K. ve C.O., "nitelikli birden fazla kişiyle ve geceleyin bıçakla adam öldürmek, nitelikli silahlı yağma ve yakalanmamak için suç delillerini yok etmek' suçlarından hakim karşısına çıkarıldı. Cezaevinde başka bir suçtan tutuklu bulunan Y.K., bu olaydan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 2 kişi tutuklandı. Cinayetin, gasp amaçlı işlendiği belirtildi.

2 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen olayda, Ceyhun Çepik (21) adlı genç, nişanlısı Çiğdem Varol ile buluştuktan sonra, gece saat 22.00 sıralarında Toroslar Mahallesi'ndeki evine dönmek üzere yola çıktı. Yolda yürürken cep telefonu ile nişanlısıyla görüşen Çepik'in konuşması bir anda kesildi. Son sözü "Ağabey bende bir şey yok" olan Çepik'in başına kötü bir şey gelmesinden şüphelenen Çiğdem Varol, hemen nişanlısının ailesini aradı. Aile, bunun üzerine ihbarda bulundukları polis ekipleriyle birlikte çocuklarını aramaya çıktı. Yapılan aramalar sırasında Ceyhun Çepik, sokak ortasında kanlar içinde ağır yaralı olarak bulundu. Özel bir araçla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, cinayet olayının soruşturulması sırasında özel ekibin 143 kişiden aldığı DNA örnekleri sonucu, 'gasp, silahla yaralama, tecavüz ve hırsızlık' gibi 13 ayrı faili meçhul olayın daha faillerinin ortaya çıkarıldığı ve 18 ayrı zanlının tutuklandığı bildirildi.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil