Adana'da hırsızlık çetesi çökertildi

Adana'da terör örgütü yandaşlarının sokak eylemlerine sahne olan iki mahalledeki hırsızlık çetesi çökertildi.

Adana'da hırsızlık çetesi çökertildi
Adana'da hırsızlık çetesi çökertildi
GİRİŞ 29.09.2012 12:16 GÜNCELLEME 29.09.2012 12:16

Polis, Adana ile birlikte 4 ilde eş zamanlı operasyonla 26 adresi bastı. Gözaltına alınan 26 çete üyesinin çocuklara da hırsızlık yaptırdıkları ortaya çıkarken, gözaltındaki bazı kişilerin terör örgütünün sokak eylemlerine de katıldıkları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, artan hırsızlık olayları üzerine çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucu, hırsızlık olaylarını adı terör örgütünün sokak eylemleriyle gündeme gelen merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu ve Gülbahçe mahallesinde örgütlü bir çetenin gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis, takibin ardından sabah erken saatlerde Adana ile birlikte Mersin, Niğde ve Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 26 adrese eş zamanlı operesyon düzenledi.

Aralarında özel hareket, çevik kuvvetin de olduğu 300 polisle yapılan baskınlarda, 26 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerindeki aramalarda 4 tabanca, 2 av tüfeği, fişekler, 2 çelik kasa, 2'si dizüstü 4 bilgisayar, 1 fotoğraf makinası, 1 LCD televizyon ele geçirildi. Çetenin elebaşı "Teneko" lakaplı Cumali Ö. ile birlikte Roşhat A., Yaser Ç. ve 23 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli hırsızlık, mala zarar verme, küçük yaştaki çocukları suça sürükleme, silah bulundurma" suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.

Çete üyelerinden bazılarının terör örgütünün sokak gösterilerine de katıldıkları ve küçük yaştaki çocukları hırsızlığa teşvik etmek için kullandıkları tespit edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'