Kaybolan 3 yaşındaki çocuk 8 kilometre yürümüş!

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı İnceçay köyü Şabanlar Mahallesinde kaybolan 3 yaşındaki Nurican, 22 saat sonra sağ olarak bulundu. Küçük Nurican'ın 8 kilometre yürüyerek geceyi ormanlık alanda geçirdiği ifade edildi.

Kaybolan 3 yaşındaki çocuk 8 kilometre yürümüş!
Kaybolan 3 yaşındaki çocuk 8 kilometre yürümüş!
GİRİŞ 08.10.2012 11:26 GÜNCELLEME 08.10.2012 12:00

İnceçay köyünde dün saat 11:00 sıralarında Nurican Özenir isimli 3 yaşındaki çocuk kayboldu. Ailesi tarafından tüm aramalara rağmen bulunamayan çocuğun bulunması için Safranbolu ve Ovacuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi devreye girdi.Arama kurtarma köpekleri ile birlikte gece yarısına kadar ormanlık alan karış karış aranmasına rağmen Nurican'a ulaşılamadı.

İnceçay köyünden çıkarak yaklaşık 8 kilometrelik ormanlık alanda yürüyen 3 yaşındaki Nurican Özenir'i, Bartın istikametine giden bir vatandaş Ahmetusta geçidinde verdiği tuvalet molası sonrası buldu.
Sabah saat 09:00 sıralarında Bartın istikametine giden bir vatandaş, tuvalet molası için 1050 rakımlı Ahmetusta geçidinde durdu. Bu sırada ormanlık yolda yürüyen çocuğu gören vatandaş, haberlerde kayıp olduğunu duyduğu çocuk olma ihtimali üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve çocuğun ailesi, Nurican'ı görünce gözyaşlarına boğuldu. Gece boyu ormanlık alanda yürüyen ve bulduğu yabani böğürtlen ile karnını doyuran Nurican'ın korktuğu ve ayaklarının şiştiği görüldü. Ailesi ve jandarma ekipleri tarafından Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırılan Nurican, yapılan ilk müdahalenin ardından 5000 Evler Çocuk ve Doğum Hastanesine sevk edildi.

Çocuğun babaannesi torununa kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Gece boyu ormanda yürümüş, acıkmış ve ayakları şişmiş. Böğürtlen bulmuş ve onları yiyerek ayakta kalmış" dedi.
Baba Mehmet Özenir de, yolda hayırsever birisinin ihtiyaç molası için durunca ormandan çıkarken oğlunu gördüğünü belirterek şöyle konuştu: "Sabah haberlerde kayıp haberini duyan vatandaş karşısında Nurican'ı görünce hemen tanımış. Bunun üzerine jandarmaya haber veriyor. Yaklaşık 8 saat çocuk ormanda yürümüş. Oğluma kavuştuğum için mutluyum."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ise, sabah saat 09:00 sıralarında Ahmetusta geçidinde çocuğun bulunduğunu belirterek, "3 yaşındaki bir çocuk 8 kilometrelik ormanlık alanda yürümüş. Bu yaştaki bir çocuk bile çok uzun mesafeli bir yolu kat etmiş" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi