Öğrencileri taciz eden öğretmene rekor ceza

Kayseri'de öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen 45 yaşındaki Resul E., toplam 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öğrencileri taciz eden öğretmene rekor ceza
Öğrencileri taciz eden öğretmene rekor ceza
GİRİŞ 23.10.2012 12:59 GÜNCELLEME 23.10.2012 13:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Duruşmaya tutuksuz gelen öğretmen Resul E., eline kelepçe takılarak polis eşliğinde cezaevine gönderildi.

 Kayseri 2'nci ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katılan tutuksuz sanık Resul E. suçsuz olduğunu öne sürerek, ''Ben öğrencilerime cinsel istismarda bulunmadım. Yukardaki Allah bunu biliyor'' dedi.

Mahkeme heyeti, Gesi Ahmet Baldöktü İlköğretim Okulu öğretmeni olan Resul E.'nin, öğrenciler B.K.(13) ve M.Ü.'ye (12) cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ispat edilemediği için bu suçlardan beraatine karar verdi. Öğrenciler G.K.'ye (13) cinsel istismardan 20 yıl, B.U.'ya (13) cinsel istismardan 16 yıl 6 ay, M.U.'ya (14) cinsel istismarda bulunduğu için de 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 41 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 KOLUNA KELEPÇE TAKILIP CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

 Duruşmayı izleyen öğretmen Resul E.'nin bazı yakınları, ceza kararından sonra gözyaşlarını tutamadı. Polis tarafından koluna kelepçe takılan Resul E. duruşma salonundan çıkartılırken, ''Allah biliyor, Allah biliyor'' diye konuştu.

 Öğretmen Resul E. önceki yıl kız öğrencilere sınıfta sıralarında yanlarına oturup cinsel istismarda bulunduğu iddialarından sonra gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu da, sanık öğretmen görevden uzaklaştırılmıştı.

YORUMLAR 5
  • zararkes 11 yıl önce Şikayet Et
    yapmasa ne değişir. ne de olsa öğretmen. devletin sahiplenmediği öğretmen değilmi ?
    Cevapla
  • yüksel karayer 11 yıl önce Şikayet Et
    üzülmemek elde mi?. garibanım 4 çocuğu var. kendisiyle bir yıl çalıştım. mesai arkadaşları ile konuşurken yüzü kızaran bir insan dı. doğrusu inanmak istemiyorum. ALLAH çocuklarına yardımetsin. isbat iddia makamının ama günümüzde tam tersi oluyor. inanmıyorum inşaALLAH da öyledir.
    Cevapla
  • osman tekke 11 yıl önce Şikayet Et
    çok zor bir durum.... bu konularda adil karar vermek çok zor bir durum. ülkemizde faili yüzde yüz belli olan yargılamalarda karar vermekte zorlanan hatta zaman aşımından düşen davalar varken bu gibi, nasıl olduğu yada olup olmadığı kolay kolay belgelenemeyecek davalarda böyle bir karar çıkabiliyor. gerçekten taciz varsa verilen 41 yılı az buluyorum. ancak bu durumun nasıl ispatlandığını çok merak ediyorum...
    Cevapla
  • Memati Baş 11 yıl önce Şikayet Et
    teröristi serbest bırakırlar,. gariban öğretmeni de 41 yıl hapse mahkum ederler.. meslekten attın zaten cezasını bulmuş.hadi üç-beş sene de hapis ver. insaf be insaf. bir adamı öldürmenin cezasi 24 yıl yani bu adam üç kişiyi öldürse alacağı ceza yaklaşık budur..binlerce kişinin katili öcalan bile bu kadar süre yatmaz içerde. ülkemin adaleti ancak bu kadar olur ama ilahi adalet yerini bir şekilde bulacaktır..
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    çivisi çıkmış dünya. valla anlamadım gitti.. canım kızım ya da guzelım bugun canın mı sıkkın.. dıyor ogretmen- arada 30 yas var.- adı taviz oluyor. kantinci ana sınıfna gıden çocugu öpuyr kıızn babası okulu tehdıt edıyor oglanın evını sılahla abskına gıdyor bunun adı da taciz oluyor... mahkeme 3-5 zıpırın sözüne bakıp kişileri yargılmasın.. ( şahsını tanımıyorum) son olarak komplo da var entrıka kuruluyor falan öğretmen cezasını cekmelı denıyor ve işe koyuluyor...netıce ortada el-insaf
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü