Cips çalan çocuğa hapis cezası

Gaziantep'te 15 yıl önce baklava çaldıkları gerekçesiyle 9 yıl hapis cezasına çarptırılan çocukların davasına benzer bir dava bu kez Adana'da açıldı. Mahkeme, 17 yaşındaki sanığa geçen yıl 2 paket cips ve 10 lira gasbettiği iddiasıyla 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Cips çalan çocuğa hapis cezası
Cips çalan çocuğa hapis cezası
GİRİŞ 13.11.2012 15:02 GÜNCELLEME 13.11.2012 15:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emruah Yorulmaz'ın haberine göre Adana'da geçen yıl 2 paket cips ve 10 lira para gasbettiği gerekçesiyle yargılanan 17 yaşındaki sanık, 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir bakkalı gasbettikleri gerekçesiyle yargılanan 4 sanığın avukatları katıldı.

ÖNCE 10 YIL VERİLDİ

Mahkeme heyeti, bakkaldan 4 lira değerinde 2 paket cips ile 10 lira gasbettiği iddia edilen 17 yaşındaki T.Ç.'yi ''yağma'' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Cipsin değerinin az olması ve sanığın yaşını göz önünde bulunduran heyet, sanığın dava sürecindeki iyi halini de dikkate alarak cezayı 2 yıl 9 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, T.Ç. ile arkadaşı Y.O. (19), A.T. (17) ve M.T.'nin (15) ''nitelikli yağma, ve hırsızlığa teşebbüs'' suçundan beraatına karar verdi.

Geçen yıl, Seyhan ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi'nde bir bakkalı gasbettikleri iddia edilen T.Ç, Y.O, A.T. ve M.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

'Baklava çalan çocuklar' çok tartışılmıştı

Gaziantep'te 15 yıl önce üç arkadaşıyla birlikte baklava çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 9 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ard dra 11 yıl önce Şikayet Et
    gasp. olay sadece cips calma degil gasp da var, bence ceza az bile olmus..
    Cevapla
  • muzaffer 11 yıl önce Şikayet Et
    polisler yakaladı..... geçen hafta apartmanımızda polisler 18 yaşının altında hırsız yakaladı ve çucuğun 180 tane hırsızlık suçundan kaydı vardı ve dışarıda geziyor hala insanların canını yakıyor... muhtemelen burdaki suçtanda serbest kalır... adalet yok..
    Cevapla
  • Ahmet Özçelik 11 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl terazi?. daha dün, haberlerde güvenlik kamera kayıtlarından bir haber vardı. sırık gibi biri "perdeleme" yapıyor, ortağı ise vatandaşın cüzdanını çalıyor. haberin en ilginç tarafı ise bu şahsın tam 61 (altmışbir) tane sabıka kaydının olması. yani 61 kere yakalanmış, 61 kere salıverilmiş. bu nasıl terazidir ki, ufacık çocuğa hapis, koskoca adama salıverme kararı veriyor? adam bu işi meslek haline getirmiş, çocuk ise imrendiği için bu işi yapmış. bu çocuğu hapse atarsanız, yarın karşınıza ıslah olmuş biri olarak değil, profesyonel bir hırsız olarak çıkar.
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyetin kestiği hapis cezası acıtmaz. şiir okuyan da gider , cips çalan da. ama vatanı kendi keyfine göre ele geçiren ergenekonculara, hortumlayanlara vs. ceza zor, bodrum da tatildedirler.
    Cevapla
  • Cüneyt Bekmezci 11 yıl önce Şikayet Et
    oğlum git araba çal,banka soy ne işin var çörekle börekle.... adam çete kurup kısa zamanda yüzlerce araç çalıp,parçalayıp satanlar dışarıda geziyor.börek çörek cips çalanlar hapise.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi