Vekil danışmanıyım diyerek dolandırdı!

Kendisini Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Pelin Gündeş Bakır'ın danışmanı olarak tanıtarak para karşılığı iş vaadiyle 3 kişiyi dolandırdığı iddia edilen O.Y. ile kendisine yardımcı olan E.Ö'ye 3'er yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Vekil danışmanıyım diyerek dolandırdı!
Vekil danışmanıyım diyerek dolandırdı!
GİRİŞ 13.12.2012 17:23 GÜNCELLEME 14.12.2012 09:57

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya 'Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğu iddiasıyla dolandırıcılık yapmak' suçundan tutuklu olarak getirilen E.Ö. kendi hesabına bir menfaat sağlamadığını belirterek ''Pişmanım, takdir sizin'' dedi.

Tanık olarak dinlenen Aliye Duman ise O.Y.'nin kendisini Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın danışmanı olarak tanıttığını, kendi çocuğunun da işe yerleştirilmesi isteğinde bulunduğunu ancak para vermediğini belirterek, "İş başvurusunda bulunanların paralarını E.Ö. alıp, daha sonra tam olarak O.Y'ye aktarıyordu'' diye konuştu.

DURUŞMADA BAYILDI

Kanser tedavisi gördüğü öğrenilen sanık E.Ö. duruşma sırasında bayıldı. Polis ve duruşmayı izleyen bir doktorun müdahalesi ile salondan çıkartılan E.Ö., durumu düzelince yeniden duruşmaya katıldı. Sanık O.Y. ise tanık olarak ifade veren Aliye Duman'ı tanımadığını belirterek kimseden iş vaadiyle para almadığını söyledi. Mahkeme heyeti, 'Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğu iddiasıyla dolandırıcılık yapmak'' suçundan yargılanan O.Y. ile E.Ö'ye 3'er yıl 3'er ay hapis ve 6 bin 500'er lira para cezası ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

İbrahim Ethem, 10 Kasım'da polise başvurarak iş bulmak için görüşme yaptığı O.Y. ile E.Ö'nün 3 bin lira istediğini söylemiş, polis de Ethem'e 3 bin lira verip, O.Y. ile E.Ö'yü suçüstü yakalamıştı. Medine Deniz ile Saim Güneş de iş vaadiyle E.Y'ye 15 bin lira verdikleri iddiasıyla polise başvurup davacı olmuşlardı. Sanık O.Y'nin otomobilinde yapılan aramada ise iş başvurusunda bulunanlara ait çok sayıda evrak ele geçirilmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi