Bursa ve Balıkesir'de tavuk gribi şüphesi

Bursa ve Balıkesir'in birçok köyünde yaşanan toplu tavuk ölümleri köylüleri endişelendiriyor. Ölümler karşısında şaşıran köylüleri kuş gribi korkusu sardı.

Bursa ve Balıkesir'de tavuk gribi şüphesi
Bursa ve Balıkesir'de tavuk gribi şüphesi
GİRİŞ 19.12.2012 16:52 GÜNCELLEME 19.12.2012 16:52

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Güller, Killik, Çördük, Bahariye, Ormankadı, Hacıali ve bölgedeki çok sayıda köy ile Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Okçugöl, Beyköy ve çevre köylerde yüzlerce tavuğun toplu halde öldüğü belirtildi.

Çördük köyündeki köylüler 1 ay içerisinde köyde 500 tavuğun öldüğünü söylerken, Güller Muhtarı İlhan Aydın, tavukların günden güne toplu halde öldüğünü belirterek, "Yaklaşık bir ay önce başlayan ölümler köy hanelerini sırayla takip etti ve köyde kimsenin tavuğu kalmadı. Ölen tavukları kireçleyerek çuvallara doldurup köy mezarlığının karşısındaki bir bölgeye gömdük" dedi.

Tavukhane işletmecileri ise, bölgedeki tavuk ölümlerinden henüz haberlerinin olmadığını ancak Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki iletmecilerin toplu tavuk ölümleri yüzünden sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Önceki gün Antalya'ya bağlı Döşemealtı bölgesi ile Duacı köylerinde görülen toplu tavuk ölümlerinin ardından şimdi de Bursa ve Balıkesir illerinde ortaya çıkan toplu ölümler daha önce ülkede yaşanan kuş gribi vakasını akıllara getirdi. Türkiye'de ilk kez 2005 yılında, Balıkesir Manyas ilçesinde bir hindi çiftliğinde yabani kanatlıların göç dönemi olan ekim ayında kuş gribine rastlanmıştı. Şimdiki ölümlerin meydana geldiği köylerin Manyas ve çevresinde yer alması ve göç dönemi olması büyük bir endişeye sebep oldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!