Defineciler kazdıkları dev çukura sağlandı

Konya'da 3 kişi kiraladıkları paletli iş makinesiyle define aramak isterken, kazdıkları yeni sit alanı ilan edilen tepelik alandan su çıkması sonucu toprak göçtü. İş makinesinin göçen toprağa saplandı

Defineciler kazdıkları dev çukura sağlandı
Defineciler kazdıkları dev çukura sağlandı
GİRİŞ 31.12.2012 17:39 GÜNCELLEME 31.12.2012 17:39

Gözaltına alınan ve hayvan otlatmak için tepelik alanı düzeltmeye çalıştıklarını öne süren şüphelilerde ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, merkez Meram İlçesi Kavak Beldesi Çat Mevkii'nde meydana geldi. Ramazan A., Ahmet T. ve Çağlar G., iddiaya göre yeni sit alanı ilan edilen Çat Mevkii'nde define aramak için paletli iş makinesi kiraladı. Ardından iş makinesine TIR'a yükleyip tepelik alana götürdü. Bir hafta boyunca yapılan kazı çalışması sırasında tepelik alandan su çıkması sonucu toprak göçtü. İş makinesinin bir kısmı da toprağa saplandı. Bunun üzerine 3 kişi iş makinesini terk edip gitti. Bu sırada çevreden geçen bir çobanda durumu fark edip jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri firmadan iş makinesini kiralayan 3 kişinin kimliğini saptadı. Ramazan A., Ahmet T. ve Çağlar G., gözaltına alındı.

HAYVAN OTLATMAK İÇİN TEPELİK ALANI DÜZELTMEK İSTİYORDUK

Hayvan otlatmak için tepelik alanı düzeltmek için kaza çalışması yaptıklarını öne süren 3 kişi, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Toprağa saplanan iş makinesi de, başka bir iş makinesinin yardımıyla saplandığı alandan çıkartılması için çalışma başlatıldı.

Kavak Beldesi'nde görevli işçi Bekir Kılıç, " Burada iş makinesiyle define aramışlar. İş makinesi çalışırken toprak göçünce çamura saplanmış. Köyümüzün kuruluş tarihi bilen yok. Eski tarihi olduğu için hazine aramak istemişler."dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı