Diyarbakır Belediyesi'nden 'kefensiz' açıklama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman Çayı'nda cesedi bulunan ve töre cinayetine kurban gittiği belirlenen 15 yaşındaki H.D'nin kefensiz gömülmediğini bildirdi.

Diyarbakır Belediyesi'nden 'kefensiz' açıklama
Diyarbakır Belediyesi'nden 'kefensiz' açıklama
GİRİŞ 31.12.2012 19:47 GÜNCELLEME 31.12.2012 19:47

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız'ın töre cinayetine kurban giden H.D'nin kefensiz gömüldüğü yönünde çıkan haberlere ilişkin inceleme yaptığı belirtildi.

İnceleme sonucunda, ceset mezarlığa getirildiğinde önceden dini vecibelerin yerine getirildiği, sadece cenaze namazının kılınmadığı, mezarlık camisinde cenaze namazı kılındıktan sonra ise defin işlemlerinin yapıldığı ve cenazenin kefenli olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

-Olay-

17 Aralık'ta Batman Çayı'nda cesedi bulunan H.D. ile ilgili soruşturma sonucunda, genç kadının istemediği bir kişiyle zorla evlendirildiği, bir yıl evli kaldıktan sonra şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle eşinden ayrılarak Diyarbakır merkezde oturan ailesinin yanına geri döndüğü belirlenmiş, bu sırada tecavüze uğradığı ve hamile kaldığının anlaşılması üzerine aile büyüklerinin aldığı kararla öldürüldüğü öne sürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar