4 kardeş yarıyıl tatilini tarlada geçirdi

Samsun'un Kavak ilçesinde yaşayan dört kız kardeş, yarıyıl tatilini, traktörü olmadığı için iki katırla tarla süren babalarına yardım ederek geçirdi.

4 kardeş yarıyıl tatilini tarlada geçirdi
4 kardeş yarıyıl tatilini tarlada geçirdi
GİRİŞ 10.02.2013 13:29 GÜNCELLEME 10.02.2013 14:46

Kavak ilçesinin Karacalar köyünde yaşayan Zeynep, Ayşegül, Şehri ve Elif Naz kardeşler, geçimini hayvancılık yaparak sürdüren babaları Adem Turan'a (59) tarlada yardım ediyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla babalarıyla tarlaya giden kız kardeşlerin mesaisi iki katırın arkasında çekilen sabanla tarla sürerek başlıyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimini sürdüremeyen kız kardeşlerin en büyüğü Zeynep (20) katırların ipini çekerken, 9. sınıf öğrencisi Ayşegül (15) ve 6 yaşındaki Elif Naz ise katırların toprağı inceltmek için çektiği sabanın üstüne oturuyor.

- Traktörle 1 saat, sabanla 3 gün -

Baba Adem Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının yanı sıra Yasin, Dursun ve Şaban isimlerinde 3 oğlu bulunduğunu söyledi.

Traktörü olmadığı için tarlasını 2 katırla sürdüğünü, ifade eden baba Turan, ''Traktörle daha kolay ekiliyor. Ama traktör için param yok. Eşim hastanede. Uzun yıllardır karın ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye gidiyor. Şimdi de tahlil yapılması için hastanede yatırılıyor. Böbreklerinde iltihaplanma var. Okullar açılınca çocuklarım yine okullara gidecek. Sadece büyük kızım ve küçük kızım yanımda kalacak.''

Kardeşlerden Zeynep ise, ''Tarlamızın sürülmesi katırların yerine traktörle bir saatte tamamlanır, ancak hayvanlarla sürülmesi üç günü buluyor'' dedi.

-''Maalesef annemi göremedik''-

7. sınıf öğrencisi olan Şehri de yarıyıl tatilini babalarına yardım ederek geçirdiklerini belirterek, ''Tarlamızı bir saatte sürebilecekken, hayvanlarımızla üç günde sürüyoruz. Annem hasta olduğu için hastanede. Tatil boyunca maalesef annemi göremedik'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü