Bebek bisküvisinde eroin sevkıyatı

İstanbul narkotik polisi tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan iki ayrı soruşturmada, Kırklareli ve Karaman'da toplam 235 kilogram eroin ele geçirildi.

GİRİŞ 11.02.2013 13:32 GÜNCELLEME 11.02.2013 14:45

Hollanda'ya gönderileceği belirlenen uyuşturucunun bebek bisküvileri arasında gizlendiği ortaya çıktı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ilk operasyon için Hakkari'den yola çıkan iki ayrı TIR takibe alındı. Birinin öncü olarak diğer TIR'ın önünde seyrettiğini belirleyen polis, araçların Karaman'a kadar gelişlerini izledi. Burada kuru gıda deposu olarak kullanılan bir iş yerine gelen TIR'lara operasyon yapan polis, araçları didik didik aradı. TIR dorsesinin yan kısımlarının içinde küçük paketler halinde eroin bulan ekipler, depoda bulunan şahısları gözaltına aldı. TIR'da bulunan eroinlerin farklı bir pres yöntemiyle küçük paketler haline getirildiği ve bebek bisküvileri içinde Hollanda'ya gönderileceği belirlendi. TIR'dan toplam 201 kilogram eroin ele geçirildi. Konuyla ilgili depoda 4 kişi, İstanbul'da da 2 kişi gözaltına aldı.

İstanbul polisinin projeli çalışmasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli hakkında denetimli serbestlik kararı verildiği öğrenildi. 2 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

BULGARİSTAN'A GİDİYORDU

Diğer operasyon ise Kırklareli'nde yapıldı. Bulgaristan'a gitmek üzere sınır kapısına doğru ilerleyen bir araca operasyon yapan İstanbul narkotik polisi, aracın sürücüsünü gözaltına aldı. Araçta yapılan detaylı aramada yakıt tankının yan bölümüne gizlenmiş olarak 63 paket halinde 34 kilogram eroin ele geçirdi. Gözaltına alınan bir şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklandı. İki operasyonda toplam 450 euro ile bin 950 lira paraya de el konuldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!