Cezaevi firarileri, alışveriş yaparken yakalandı

Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan, dün saat 19.00 sayımında firar ettikleri anlaşılan, cinayet ve hırsızlık suçlarından hükümlü 2 mahkum, bugün Demircioğlu Caddesi'nde alışveriş yaptıkları sırada yakalandı.

Cezaevi firarileri, alışveriş yaparken yakalandı
Cezaevi firarileri, alışveriş yaparken yakalandı
GİRİŞ 11.02.2013 15:41 GÜNCELLEME 11.02.2013 15:41

Gökçeada İlçesi'nde işlediği cinayet suçundan 18 yıl kesinleşmiş cezası bulunan 39 yaşındaki Önder Güvercin ile Çanakkale ve çevresinde hırsızlık suçundan 50'ye yakın kaydı bulunan ve 20 yıl hapse hükümlü 29 yaşındaki Kurtuluş Taşdın, bir yıl önce iyi halden E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

Cezaevinde dün saat 19.00 sayımında, Güvercin ve Taşdın'ın firar ettikleri anlaşıldı, durum polis ve jandarmaya iletildi. Çanakkale polisi, otogar ve feribot iskeleleri ile hükümlülerin gidebilecekleri muhtemel yerlerde önlem aldı. Gece boyu yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Ancak iki hükümlüden Önder Güvercin, bugün öğle saatlerinde Demircioğlu Caddesi üzerindeki dükkanlardan alışverişi yaptığı sırada Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından farkedildi.

Polis, birlikte firar ettiği Taşdın'ın da civarda olabileceği ihtimalini düşünerek Güvercin'i bir süre takip etti. Kurtuluş Taşdın'ın Güvercin'in yanına gelmesiyle polis iki hükümlüyü yakaladı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sağlık muyanesinden geçirilen iki hükümlü, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne getirildi. İki firari hükümlünün ifadelerine başvurulduktan sonra, cezaevi savcılığına teslim edilecekleri öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu