Meteoroloji'den Akdeniz bölgesi için uyarı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya'nın bugünden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirterek uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den Akdeniz bölgesi için uyarı
Meteoroloji'den Akdeniz bölgesi için uyarı
GİRİŞ 14.02.2013 12:26 GÜNCELLEME 14.02.2013 12:26

Meteorolojiden yapılan yazılı uyarıda, il genelinde bugün öğleden sonra çok kuvvetli yağışlar beklendiğini, yarın sabah saatlerinde yağışların şiddetini azaltarak akşam saatlerinde bölgeyi terk edeceği belirtildi.

Yağış ile birlikte güney yönlerden esecek rüzgarın saatte 50-70 kilometre hızına ulaşmasının beklendiğini bildiren meteoroloji, şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Kara ve deniz ulaşımında aksamalar, su baskını, sel, taşkın, dolu, yıldırım ve çatı uçması, hortum vb.) ilgililerin ve halkın tedbirli olmaları gerektiğini kaydetti. Meteoroloji, denizci ve balıkçıların da dikkatli olmasını istediği uyarıda şunlara yer verdi:

"Bodrum-Anamur arasında kuvvetli rüzgar bekleniyor. Perşembe öğleden sonra rüzgar güney yönlerden 6-7 kuvvetinde (27 ila 33 deniz mili) esecektir. Dalga yüksekliği 3-5 metre dolayında bulunacaktır. Hava sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek, görüş uzaklığı 10, yağış anında 1- 3 kilometre dolayında bulunacaktır. Kuvvetli rüzgar Cuma akşam saatlerinde etkisini kaybedecektir. Kuvvetli rüzgarın oluşturacağı olumsuz koşullara karşı başta denizci ve balıkçılar olmak üzere vatandaş ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık