Kanser hastalarına psikolojik destek

KANSER hastaları ve ailelerine psikososyal destek vermek amacıyla hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek verilecek.

Kanser hastalarına psikolojik destek
Kanser hastalarına psikolojik destek
GİRİŞ 02.04.2013 14:37 GÜNCELLEME 02.04.2013 14:37

 KANSER hastaları ve ailelerine psikososyal destek vermek amacıyla hizmet veren Psiko-Onkoloji Derneği'nin psikolog ve psikiyatristleri, gönüllü olarak Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Kanser Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarına gönüllü psikolojik destek verecek.

Psiko-Onkoloji Derneği Başkanı Psikiyatrist Dr. Muzaffer Uyar, dernek olarak 1. 5 yılı aşkın süredir, kanser hastalarına ve ailelerine ücretsiz psikolojik danışmanlık, rehabilitasyon ve yeniden yapılandırma desteği verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu desteği bugüne kadar dernek alanlarımızda uzmanlarımızla ve telefon hatlarımızla sürdürmekte idik. Bu süreçte yüzlerce hasta ve yakınına yardımcı olmaya çalıştık. Medical park Göztepe Hastanesi ile başlattığımız bu işbirliği hizmetlerimizi daha yaygınlaştırmamıza, çok daha fazla noktada daha çok sayıda hastaya yardımcı olmamıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca Medical Park Göztepe gibi bu alanda yetkin bir hastane ile işbirliğimiz verdiğimiz hizmetin akademik yönünü ve diğer birçok alanda etkinliğini artıracaktır. Kendi alanlarınında referans merkezi olan her İki kurum da kanser hastaları ve yakınlarına ve yanısıra transplantasyon hastalarına ücretsiz psikososyal destek verilmesi konusunda fikir ve gönül birliği içerisindedir. Çabalarımızın çok sayıda hasta ve ailelerine destek verilmesini sağlayacağını bilmemin mutluluğu içerisindeyiz."

Kanser Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ve hasta yakınları talep etmeleri durumunda Psiko-Onkoloji Derneği'nin danışmanlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Hastalar, hem hastane binasında danışmanlık hizmeti alabilecek hem de dilerlerse derneğin Bakırköy'deki binasında bulunan hobi odalarındaki etkinliklere ve rehabilitasyon destek hizmetlerine katılabilecek. Hastanede tedavi gören kemik iliği nakli ve organ nakli hastaları da derneğin hizmetlerinden yararlanabilecek."

YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar