Yırtılan kalp damarı yerine suni damar takıldı

Van'ın Erciş ilçesinde aniden rahatsızlanan hastanın yırtılan kalp damarı, 4 saat süren operasyonla değiştirildi.

Yırtılan kalp damarı yerine suni damar takıldı
Yırtılan kalp damarı yerine suni damar takıldı
GİRİŞ 16.04.2013 13:52 GÜNCELLEME 16.04.2013 13:52

Erciş Devlet Hastanesine şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle müracaat eden 34 yaşındaki Sadık Akyol'un, kalp ana damarında şişme ve yırtılma olduğunu belirleyen doktorlar, hastayı ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi kardiyoloji ünitesine sevk etti.

Kısa sürede hastaneye ulaştırılan Akyol'un yapılan tetkiklerinde, kalp damarının 8,5 santimetre şiştiğini ve boydan boya yırtıldığını tespit eden kardiyologlar, hastayı vakit kaybetmeden ameliyata aldı.

YYÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Sami Kunt başkanlığında 10 kişilik ekiple gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren ameliyatta, Akyol'un yırtılan kalp damarı suni damar ile değiştirildi.

Görülme ihtimali yüzbinde bir

Prof. Dr. Kunt, genç yaştaki bir insanda "kalpten çıkan ana atardamarın yırtılması" olasılığının yüzbinde bir olduğuna işaret ederek, teşhisi bıraktıkları andan itibaren yaptıkları müdahale ile yüzde 90 olan ölüm riskini yüzde 20'ye düşürdüklerini söyledi.

Gerçekleşen operasyon sonucu yırtılan damarın suni damar ile değiştirildiğini vurgulayan Kunt, hastanın ameliyattan sonra hayati tehlikeyi atlattığını ifade etti.

Başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya da hastanelerinde ilk kez böyle bir ameliyat yapıldığına değinerek, başarılı bir ameliyata imza atan Kunt ve ekibini tebrik etti.

"Oğlum 'baba' demekten mahrum kalmadı"

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Akyol ise kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.

Akyol, 3-4 gün boyunca şiddetli göğüs ağrısı çektiğini ve 'soğuk algınlığı' olabileceği düşüncesiyle önemsemediğini bildirerek, ağrıların artması üzerine gittiği hastanede böylesi bir durumla karşılaştığını dile getirdi.

Sağlığına kavuşması için seferber olan doktorlara teşekkür eden Akyol, "Burada kendimi özel hastanede gibi hissettim. Tatlı dil ve güleryüz her şeyden önemli. Oğlum 'baba' demekten mahrum kalmadığı için önce Allah'a sonra doktorlara şükrediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular