Bu belirti gizli bir hastalığın habercisi olabilir

Sebebi bilinmeyen genelde de pek önemsenmeyen göz seğirmeleri ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Göz seğirmeleri hangi hastalıkların belirtisi? İşte cevabı…

Bu belirti gizli bir hastalığın habercisi olabilir
Bu belirti gizli bir hastalığın habercisi olabilir
GİRİŞ 22.01.2014 09:30 GÜNCELLEME 22.01.2014 11:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tuğba Gömeç'in haberi

Toplum olarak göz seğirmelerini yorumlama yöntemimiz bile farklı olabiliyor. Göz seğirmesinde "sağ gözüm sağlığıma sol gözüm varlığıma" diye hayra yorup bir anlam çıkarmaya çalışırız. Ancak göz seğirmeleri ciddi problemlere yol açabilir.

Uzmanlara göre; gözünüzdeki seğirme miyop, gizli astigmat veya hipermetropun gizli habercisi. Göz seğirmeleri sıklıkla devam ediyorsa ve uzun süre seğiriyorsa ciddi göz hastalıklarının sebebi olabilir.

Göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı bir cismin girmesi, göz de batmaya ve yanmaya sebep olabilecek konjonktivit keratit ve ya gözlük takma ihtiyacı olduğundan gözde seğirmeler görülebilir. Ama bunun dışında göz seğirmeleri psikolojik ve nörolojik bir bozukluğun ön bulgusu da olabilir. Gözlük takıyorsanız eğer bu göz seğirmeleri gözlük numaranızın yükseldiğine işaret eder. Siz bu seğirmeleri dikkate almadığınız zaman gözlerinizde ki görme bozukluğu ilerler ve gözlük numarası daha da yükselmeye devam eder.

GÖZÜNÜZ YORGUNLUK SİNYALİ VERİR

Devamlı bilgisayar ekranına bakmak, çok televizyon seyretmek ve uzun süre kitap okuyan gözlerin seğirerek yorgunluklarının sinyalini verdiğini söyleyen Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz, "Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmenin, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz yorgunluğuna bağlı göz seğirmelerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Ancak bazı durumlarda göz seğirmeleri gizli astigmat, miyop veya hipermetropun tehlikesinin sinyalini verebilir. Geçmeyen göz seğirmelerinde mutlaka doktora başvurmalısınız" dedi.

Bir çok kişinin yaşamı boyunca sık sık karşılaştığı bir durum olduğunu söyleyen Solmaz sözlerine şöyle devam etti; "Göz seğirmeleri çoğu kez tedavisiz düzelmektedir. Bazen daha sürekli ve rahatsız edici olduğundan altta yatan yorgunluk, stres, depresyon, sıvı ve elektrolit dengesi bozuklukları gibi nedene yönelik tedaviler yararlı olmakta" dedi.

GÖZÜNÜZE MASAJ YAPARAK RAHATLATIN

Gözlerimize her gün yük bindirmek zorunda kalıp yorulmalarına sebep oluyoruz. Akşamları gözlerimizi masaj yaparak dinlendirmemiz gerektiğine vurgu yapan Solmaz, " Geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp hafif hafif kapak cildini yüz kemiğine doğru bastırarak masaj yapmanın faydalı olacağını" söyledi. 

GÖZ SEĞİRMESİNİ ENGELLEMENİN YOLU

Gözleri zorlayan bir iş yapıyorsanız soğuk su ile gözlerinizi temas ettirir

Kafein tüketimini azaltırsanız seğirmeyi engelleyebilirsiniz

Gözlerinizin yorulduğunu hissettiğiniz zaman biraz gözlerinizi kapatın

Uyku düzeninize dikkat edin

Stresten uzak durmaya çalışın

Avuç içlerini birbirine sürtün ve sonra göz kapaklarınızın üstüne getirin

HANGİ DURUMLARDA DOKTORA GİDİLMELİ

Göz seğirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse,

Seğirme, göz kırpıştırma yani gözü tamamen kapatan bir şekil alırsa,

Yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar da birlikte olursa, gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa,

Göz kapağında düşüklük olursa.

tugba.gomec@haber7.com

haber7

 

 

YORUMLAR 3
  • aysen 9 yıl önce Şikayet Et
    On gün oldu sol gözüm segiriiyor bibulaniklik hafif yanma doktora gitmedim inş onemli bise degildir 5aylik bebegm var uykusuzluk var uykum yeterli gelmediginden galiba aşırı sinir benim gbi hissedipte doktora gideip bilgi alan varsa paylasabilirmi
    Cevapla
  • sinan topal 10 yıl önce Şikayet Et
    ...... Muz yiyin geçiyor.
    Cevapla
  • ramazan koc 10 yıl önce Şikayet Et
    dün gözlük. daha dün astigmat tan gözlük aldım tevafuk oldu gerçekten göz seğirmesi yapıyor demekki astigmat , böyle olanlara doktora muayne olup uygun ilaç veya gözlük kullanmalarını öneririm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?