Ambulansa yol verenler ödüllendirilecek

Acil sağlık hizmetlerine trafikte kolaylık gösteren sürücüleri örnek gösterip ödüllendirmek için hazırlanan uygulama faaliyete geçirildi.

Ambulansa yol verenler ödüllendirilecek
Ambulansa yol verenler ödüllendirilecek
GİRİŞ 04.02.2014 17:48 GÜNCELLEME 04.02.2014 17:48

Kırıkkale'de, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun'un acil sağlık hizmetlerine trafikte kolaylık gösteren sürücüleri örnek gösterip, ödüllendirmek için hazırladığı '112 Ambulans Dostu Sürücü Uygulaması' faaliyete geçirildi.

Proje ile ambulansların sıkışan trafikte önünü açabilmek için en kritik manevra ile yol veren sürücüler belirlenip, ilgili komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutulması ve her ay bir ambulans dostu sürücünün belirlenmesinin amaçlandığını ifade eden Dr. Uzun, "Belirlenen sürücüye ilk yardım seti Vali Ali Kolat tarafından verilecek. Ani gelişen, ölüm riski taşıyan hastalık, trafik kazası gibi durumlarda yaralıya ulaşma, hastaneye sevk etme görevini üstlenen 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin görevinin hayat kurtarmak olduğu unutulmamalıdır. Kurtarılması gereken hayat, sizin de bir yakınınız olabilir. Zira 112 Acil Sağlık Hizmetleri için her saniyenin önemi oldukça fazladır." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri olarak her vakada, yaralı ve hastayı kısa zamanda hastane ortamına sevkinin yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Uzun, "Proje uygulaması şubat ayından itibaren başlayacak. Bu sayede trafikte farkındalık oluşmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?