İnek sütünde şeker hastalığı riski

Gebelikte çocuk ve anne açısından beslenme çok önemli.

İnek sütünde şeker hastalığı riski
İnek sütünde şeker hastalığı riski
GİRİŞ 29.05.2014 15:33 GÜNCELLEME 29.05.2014 15:33

Konya'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Metin Çapar, hamile kadınların bebeği ve kendisi için gerekli olan kalsiyum ihtiyacını süt, peynir ve yoğurttan karşıladığını, hareketsiz bir ortamda beslenen ineklerde şeker hastalığı riski bulunduğunu söyledi. 

Beslenme miktarı ve şeklinin, anne ve çocuğun sıhhatiyle ilgili olduğunu belirten Prof.Dr. Çapar, düzgün beslenmenin anne karnında gelişen çocuğun ilerdeki hayatında da çok önemli rol oynayacağını vurguladı.

Anne adaylarının kendisi ve bebeği için gerekli olan kalsiyum ihtiyacını başta süt olmak üzere peynir ve yoğurttan karşıladığına dikkat çeken Prof.Dr. Çapar, şunları söyledi:

"Burada alınan sütün sağlıklı olması son derece önemlidir. Eğer alınan süt sağlıklı değilse anne adayı, anne karnında gelişen bebek için bir takım riskleri de beraberinde getirir. Merada yayılmadan sadece bir ahır ortamında beslenen ve sürekli hareketsiz kalan ineklerde şeker hastalığı oluşmaktadır. Bu hastalık inekten elde edilen süt ortamına da yansımaktadır. İneklerde şeker hastalığının ortaya çıkması ile bir takım maddeler süt vasıtasıyla beslenen anne adayına ve karnındaki bebeğine geçmektedir. Bu süt de anne adayı tarafından kullanıldığı zaman beslenmeyi hastalıklı bir şekle dönüştürmektedir. Beslenilen hayvanın sağlığı ve ondan elde edilecek ürünün özelliği anne ve çocuk açısından çok önemlidir." 

Hem anne adayı hem de bebek açısından özellikle hareket etmeyerek şeker hastalığı gelişmiş olan ineklerin et veya süt ürünlerinden beslenmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çapar, şunları ekledi:

"Bu şekilde beslenen anne adayında insülün miktarının artması ile birlikte anne karnındaki çocukta şeker oynamaları meydana gelmektedir. Doğum sonrasında da bu devam etmektedir. Bu da süreç içerisinde sağlık problemlerine yol açmaktadır." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'