Kanserin yüzde 200 arttığı il!

Kocaeli’de son 7 yıl içinde 20 bin kişiye kanser teşhisi konuldu.

Kanserin yüzde 200 arttığı il!
Kanserin yüzde 200 arttığı il!
GİRİŞ 05.07.2014 10:10 GÜNCELLEME 05.07.2014 12:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Sanayi kuruluşları ile konut alanlarının iç içe girdiği Kocaeli’de sıkça gündeme gelen kanser vakalarının boyutu soru önergesine verilen yanıtla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Bölgedeki sağlık sorunlarıyla ilgili araştırmalar yaptığı da bilinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçen yıl Ekim ayında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye verdiği soru önergesinde Kocaeli bölgesindeki kanser vakalarını sordu.

Bu önergeye geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi.

Haydar Akar’ın yaptığı açıklamaya göre, cevapta Kocaeli’de son 7 yıllık üzere içersinde 20 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu bildirildi.

Ayrıntıları açıklanmamakla birlikte, ilçelere göre verilen rakamlarda nüfus oranına göre İzmit, Gölcük ve Körfez ilçeleri kanser vakası sayısında önde gidiyor.

Kartepe ile Başiskele

Kocaeli’de 2009’da ilçe statüsünü alınan Başiskele ve Kartepe ilçelerinde ise kanser vakalarındaki artış oranının yüzde 200’ün üzerinde olduğu belirtildi. Bakanlığın cevabında kanser vakalarından ölüm oranlarıyla ilgili bir istatistiğin tutulmadığının bildirildiği de belirtildi.

YORUMLAR 7
  • maxel samare 9 yıl önce Şikayet Et
    Memleket rahat!. Memlekette hiçbir şey doğru düzgün denetlenmiyorki!. O fabrikalarla o konutlar nasıl iç içe giriyor, bu nasıl kentleşme, önüne gelene ruhsat ver, bakkaldan ekmek alır gibi ruhsat alınıyor, bu fabrikalar ne kullanıyor ne yakıyor, filtre kullanıyormu, çed raporu felan yaz gitsin, kimin umrunda ...Aman dur patronlarımızın işi aksamasın sonra yatırımlar dışarı kaçar Allah korusun!.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanser. Dünyada alarm verecek hızla artıyor. Gelecek 20 yılda % 70 artacak deniyor. Doğal olmayan, GMO ve Kimyasal yiyecek içecek, Doğal olmayan çevre, Baz istasyonları, cep telefonları vb. yaptığı EMF, Doğal olmayan eşya-giyim-temizlik malzemeleri ve GMO tarımla beraber kullanılmak zorunda bırakılan kimyasal zirai ilaç ve gübre. Açıkça görülüyor ki, doğal olandan uzaklaştıkça İnsan ve çevre kaybediyor, Tekel Şirketler kazanıyor. Abedede Tekel Gıda-İlaç şirketlerinin baskı ve reklamlarına karşı bir avuç insan doğal gıda ile beslenmek istiyoruz, etiketlere GMO belirtilsin, hayvanlar fabrikalarda değil, doğal ortamda, doğal yemlerle yetiştirilsin, içinde böcek ilacı taşıyan, Glyphosate ile ilaçlanan GM Round-up tohumlar yerine geleneksel tarım ile yetiştirilen gıda ile beslenmek istiyoruz diyorlar.
    Cevapla
  • kaos77 9 yıl önce Şikayet Et
    kombu çayını googla sorun. belki kanser olan birilerine faydası olur
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben inanmiyorum en buyuk sebebin bu olduguna. bu olaya gelmeden once bizlere yedirilenleri bir bilseniz de ozaman keske sanayiden olsa deseniz.Yediklerinizin ictiklerinizin icinde direk kanserojan madderler varken saniyinin zarari en azdir inaninin..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    18 sene önce şu görünen koyun kenarında kokudan gezebilirmiydiniz acaba ?. lağım gibi kokardı !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası