Acilde 'sürpriz fatura' dönemi!

'Hastalar artık ücret ödeyip ödemeyeceğini acil servisten çıkışta öğrenecek' iddiası ortalığı karıştırabilir.

Acilde 'sürpriz fatura' dönemi!
Acilde 'sürpriz fatura' dönemi!
GİRİŞ 15.09.2014 09:06 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıl yayımladığı genelgede, acil durumu sona eren hastaya ücret ödeyeceğiyle ilgili bilgi verilmesi zorunluluğu getirilmiş, müteakip işlemler için para ödemesi gereken hastalara mutlaka belge imzalatılması gerektiği kaydedilmişti. Genelgede, acile yapılan başvurularda “Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Bilgilendirme Formu” imzalatılan hasta veya yakınlarına, “İlave Ücret Alınmayacak sağlık Hizmetleri”yle ilgili bilgi verilmesi, ücret alınacak hastalara da ilave ücretlerle ilgili bilgi verilmesi istenmişti.

Hastaların acil servis çıkışında sürprizle karşılaşmamasını hedefleyen bu genelge yürürlükten kalktı. Acil servise gelen hasta, durumu acil olmasa bile tedavi ediliyor ancak ödeyeceği fark kalemleri konusunda önceden bilgilendirilmiyor. Hastaya çıkışta fatura çıkarılarak fark ödemesi gerektiği belirtiliyor.

Salgınla borç ortaya çıktı

Son dönemlerde bir diğer şikâyet de birikmiş muayene bedellerinde yaşanmaya başladı. Türkiye genelinde etkili olan salgın enfeksiyon dolayısıyla hastaneye giden ve ilaç yazdıran pek çok hasta, eczanelerde birikmiş muayene borçlarıyla karşılaştı. Bazı hastalar, tam 4 yıl önceki muayene bedeli borçları önlerine çıkarıldığı iddia edilirken kimi borçların 5’er liradan 100 liraya ulaştığı görüldüğü belirtildi. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 9
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    acil. acil den ucret alımına karşı çıkıyoruz ama halkımız hastaanelerın acillerini acil olmaktan çıkardı acil olmayanda acile gidiyor bu sefer acil hastalara engel oluyorlar öğrenmek isteyen ümraniye devlet hastaanesının aciline bir gitsin acil hasta geliyor 50 kişi 100 kişi sırada bunların çoğu acil değil katkı parası odememek için acili kullanıyor 8 tl den kaçıyoruz ama acil hastaya engel oluyoruz
    Cevapla
  • şafak gündogdu 9 yıl önce Şikayet Et
    acilerde acı bir tablo . iki gün önce nöbet geciren cocugumu özel bir hastahanenin aciline götürdüm cocuguma bir enjktör yaptılar ve bakletiler benim perişanlıgımı caresizligimi gören doktorlar başka işlem yapmamız için cocugu hastahaneye yatırmamız lazım dedi saat gecenin 2 siydi mecuberen kabul etim ve sabaha kadar bir serom bagladılar peşinatta 200 tel para aldılar .anlayacagınız paran yoksa acilde bakan yok .
    Cevapla
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    yenildik ey halkım. Gözümüzün nuru Ak partimiz sağlıktaki devrimlerini bir bir gerimi veriyor. aldığı kaleleri sağlık sektörüne gerimi veriyor. İlaç firmaları ve eczacıları ultra lüks yaşantısına yenikmi düştük. Özel hastanelerin sahiplerine yenildikmi. Avcılarda özel hastanesi olan sağlık bakanımız acaba bu kararı verirken kendisini hastane sahibimi yoksa HALKIN SEÇTİĞİ bir bakan olarakmı gördü. Bu acildeki faturaların sınırı olmayacak. Zaten usulsüz alıyorlardı. Yine almaya devam edecekler. ABD ye bile model olan sağlık bakanlığımız yazık.
    Cevapla
  • maxel samare 9 yıl önce Şikayet Et
    Paran yoksa öl!. Sağlıkta yeni dönemin adı bu herhalde... Hayır acil durumun bittiğine nasıl karar veriliyor, hasta biraz iyileşip kendine gelince hastametre mi çalışıyor!. Sağlık sistemi milleti tiksindirmeye başladı bilmem bakanlık farkında mı? Yok Gss yok bağkur prim ve katkı payı vs.... Hiçbir sağlık denetimi yapmayan, dünyanın en tehlikeli gıda ve ilaç üretim sistemine sahip ülkemin bakanlığı hastanelerden, sağlık sigortalarından, ilaçlardan nasıl para kazanırımın derdine düşmüş. Böyle sosyal devlet olunmaz ...
    Cevapla
  • Alper Zor 9 yıl önce Şikayet Et
    EDEN BULUR. Türkiyede bu güne kadar hangi hükümet milletini düşünmüşki bunlarda düşünsün.seçtiğimiz her vekil kendi ve yakınlarının geleceğini garantiye almak için çalışır.sağlıkta kendileri ve yakınları tüm imkanlardan bedava faydalanır ama bizler asgari ücrette bile pirim ödediğimiz halde yinede cepten muayene oluyoruz.tabi onada muayene derseniz.ilaç yazarlar onada ücret öderiz.saatlerce kuyrukta bekle sonra doktor oturduğu yerden neyin var desin sende anlat ona göre reçete yazsın.sabır sabır sabır.bakalım nereye kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi