İşe yürüyerek gitmek mutluluğu artırıyor

Uzmanlar işe yürüyerek veya bisikletle gitmenin kişilerin mutluluğunu artırdığını söylüyor.

İşe yürüyerek gitmek mutluluğu artırıyor
İşe yürüyerek gitmek mutluluğu artırıyor
GİRİŞ 15.09.2014 10:58 GÜNCELLEME 15.09.2014 10:58

BBC'nin haberine göre, İngiltere'de East Anglia Üniversitesi Norwich Tıp Okulu ve York Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Merkezi'nden bilimadamları, her gün banliyölerden işlerine giden yaklaşık 18 bin kişi hakkında 10 yılı aşkın süre içinde toplanan verileri inceledi ve işlerine gitmek için uzun bir yürüyüş yapan kişilerin daha mutlu olduğunu tespit etti.
 

İncelenen grupta yer alan kişilerin yüzde 73'ünün işe araçlarıyla, yüzde 13'ünün yürüyerek, yüzde 3'ünün bisikletle ve yüzde 11'inin de toplu taşıma araçlarıyla gittiği belirtildi.

Bilimadamları, işe yürüyerek veya bisikletle gidenlerin arabalarıyla ya da toplu taşıma araçlarıyla gidenlerden çok daha mutlu olduklarını, bu kişilerin araçlarıyla seyahat ettiklerinde de daha az gerildiklerini ve daha iyi konsantre olabildiklerini keşfetti.

Kişilerin saadetinin tespiti için değersizlik ve mutsuzluk hissi, uykusuz geceler ve sorunlarla yüzleşememe gibi etkenler değerlendirildi. Bilimadamları, gelir, çocuk sahibi olmak, ev veya işyerinin taşınması ve medeni durumda değişiklik gibi faktörleri de göz önünde bulundurdu.

Araştırma ekibinin lideri Adam Martin, "Araştırmamız, insanlar ev ile iş arasında araçlarında ne kadar uzun süre geçirirlerse psikolojik refahlarının o kadar kötüleştiğini gösteriyor. Buna paralel olarak, insanlar işe ne kadar uzun süre yürürlerse o kadar iyi hissediyorlar" yorumunu yaptı.

Martin, kişilerin araba sürmek yerine toplu taşıma araçları kullandıklarında da daha mutlu hissetmelerinin "şaşırtıcı" bir sonuç olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular