Bakandan rahatlatan açıklama!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyayı tehdit eden ebola salgınıyla ilgili rahatlatan açıklamalarda bulundu.

Bakandan rahatlatan açıklama!
Bakandan rahatlatan açıklama!
GİRİŞ 16.10.2014 15:57 GÜNCELLEME 16.10.2014 16:05

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı Seyyid Hassan Qazizadeh Hashemi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu virüse karşı henüz bir aşının üretime geçmediğinin altını çizen Müezzinoğlu, dolayısıyla alınabilecek tedbirlerin çok sınırlı olduğunu vurguladı.

SON DERECE DUYARLIYIZ

Müezzinoğlu, burada önemli olanın uyarıcı ve erken tedbirlerin alınması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Özellikle bulaşıcılığın kontrol altında tutulması önemli. Türkiye olarak yaklaşık 4 aydır, belki de daha aşkın süredir özellikle salgının olduğu bölgelerden geliş gidişlerde, gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekse o bölgelerden değişik amaçlı tüm gelen gidenleri gerek bilgilendirme, gerekse en ufak bir sağlık sorunu veya risk taşımaları konusunda son derece duyarlı olunuyor.

UÇAĞA BİNİLDİĞİ ANDAN İTİBAREN TAKİPTE

Uçağa binildiği andan itibaren takip eden ve bunu sistematik yapan, belki de dünyada bu anlamda duyarlılığı en üst düzeyde tutan ülkeyiz ya da ülkeler arasındayız."

ÇIKAN VAKALARA SITMA TEŞHİSİ KONDU

Müezzinoğlu, dün itibariyle bir şüpheli vakanın olduğunu ifade ederek, "Sanırım 5. vaka oldu. Hepsinde sıtma teşhisi konuldu. Tedavisi henüz tıp alanında olmadığı için tedbir konusunu öncelikliyoruz.  Tedbirleri en üst düzeyde tutuyoruz" dedi.

PANİK YAPACAK BİR DURUM YOK

Ebolanın birçok ülkede sıkıntı yarattığını, ancak bu durumun Türkiye için geçerli olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, "Şu anda ülkemiz adına, halkı panik yapacak bir durumda değiliz" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!