Kars'ta "Afrika hastalığı" şüphesi

Kars'a bağlı Kümbetli köyünde hayvanlarda "Afrika hastalığı" görülmesi üzerine köye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Kars'ta "Afrika hastalığı" şüphesi
Kars'ta "Afrika hastalığı" şüphesi
GİRİŞ 21.10.2014 17:14 GÜNCELLEME 21.10.2014 17:14

Kars'ta, merkeze bağlı Kümbetli köyünde hayvanlarda "Afrika hastalığı" görülmesi üzerine köye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı bildirildi.

Köyün giriş ve çıkışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerince durumu anlatan tabelalar asıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, kentte alınan tedbirler sayesinde hastalığın görülmediğini ancak laboratuvardan gelen sonuçlara göre merkez Kümbetli köyünde hastalığa rastlandığını söyledi.

Hastalığın, temas, akıntı ve sinekler aracılığıyla bulaşabildiğine dikkati çeken Düzgün, "Yayılışı çok hızlı olan bir hastalık. Bu manada hastalığa yakalanan hayvanlarda ağız burun akıntısı, meme hastalığı, yemden kesilme ve hızla zayıflama görülebiliyor. Bu hastalıkta ölüm çok fazla görülmüyor. Yüzde 5-10 oranındadır" dedi.

Düzgün, hastalık sebebiyle ciddi manada verim düşüklüğü yaşandığına vurgu yaparak, "İlgili köyde karantina tedbirlerini aldık. O köy başta olmak üzere 10 kilometre civarındaki tüm köylerde çiçek aşısı yapmaya başlayacağız. 50 bin civarında toz istedik. Aşı gelir gelmez aşılama faaliyetine başlayacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı