Kamudakilerin ağız tadını bozacak uygulama

Aşırı şeker tüketimine ‘tek şekerli’ çözüm geliyor. Sağlık Bakanlığı şeker tüketimini azaltmak için düğmeye bastı.

Kamudakilerin ağız tadını bozacak uygulama
Kamudakilerin ağız tadını bozacak uygulama
GİRİŞ 27.10.2014 08:56 GÜNCELLEME 27.10.2014 12:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlıklı beslenmeyi teşvik ve obeziteyle mücadele kapsamında okul kantinlerinde satılan ürünleri sınırlayan ve ekmeğin tuz oranını sağlık kriterlerine çeken Sağlık Bakanlığı, şimdi de başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, şeker kullanımını aşağıya çekmeyi hedefliyor. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şeker tüketiminin azaltılmasına yönelik alınacak tedbirleri anlattı:

"Konuyla ilgili ilk çalışmayı Edirne Valiliği gerçekleştirdi. Edirne Valiliği, kıraathane, çay bahçeleri, kafe, çay ocakları gibi ticari işletmelerde sıcak içeceklerin tek ve paketlenmiş şeker ile sunulması zorunluluğu getirdi. Elbette isteyen müşteri ikinci, üçüncü şekeri talep edebiliyor. Bu uygulamayı bakanlığımızda başlattık. Şeker tüketiminin ülke genelinde azaltılmasını sağlamak için uygulamayı bütün kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaştırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin bir genelge hazırlayıp, kamu kurum ve kuruluşlarına göndereceğiz. Böylece çay ve benzeri içeceklerin yanında tek şeker gelecek. İkinci şeker, ancak talep edilmesi halinde verilecek. Kesme yerine paketlenmiş toz şeker sunulacak."

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • tt arena 9 yıl önce Şikayet Et
    Başlık çok yanlış, böyle bir uygulamayı sadece desteklemek gerekir.
    Cevapla
  • dikdur 9 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar destek.... birileri sekeri satacak, tüketicinin vücut direnci azalacak (+obezite tehlikesi), sismanligi yenmek icin spor yapacak (zaman israfi-milli kaynak israfi), hastalik durumunda ise milyarlarca dolar ilac LOBISINE tasinacak...ve böyle devam eder. Uyanik olup milli kaynagimizi korumamiz lazim. Hastane sayisiyla gururlanacak halimiz yok!
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.. Vatandaşının sağlığını düşünenler de oldu,Hakkımız haram olsun Yıllarca bize çocuklarımıza zehirli tatlandırıcıları yediren şiş göbeklere yalakalık yapan yöneticilerimiz oldu birde çanak tutup üstüne sağlıklarımızla oynayıp birde tedavi ilaç gibi tekrar ranta dönüştüren yamyamlara artık yer yok gelecek nesillere dokunanlar artık tarih oldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı