Ebrar'ının 'koku'sunu Fatma'da buldu!

Kızının organlarıyla hayata yeniden bağlanan Fatma Viyan Şendur'u ziyaret eden baba Recep Tektaş, "Fatma'da Ebrar'ın kokusunu alıyorum" dedi

Ebrar'ının 'koku'sunu Fatma'da buldu!
Ebrar'ının 'koku'sunu Fatma'da buldu!
GİRİŞ 27.10.2014 15:15 GÜNCELLEME 27.10.2014 15:15

Osmaniye'de geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren 4 yaşındaki Ebrar Tektaş'ın karaciğeri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla 6 yaşındaki Fatma Viyan Şendur'a nakledildi.

Kızının organlarıyla hayata bağlanan Fatma Viyan Şendur'u ziyaret eden, Recep Tektaş, "Fatma'da Ebrar'ın kokusunu alıyorum" dedi.

Osmaniye'de yaşayan 32 yaşındaki Recep Tektaş'ın, kızı Ebrar geçen hafta geçirdiği trafik kazasının ardından götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen beyin ölümü gerçekleşen Ebrar'ın ailesi kızlarının organlarını bağışlayama karar verdi. Küçük kızın iki böbreği ile karaciğeri organ bekleyen üç hastaya nakledildi. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde başarılı bir operasyonla karaciğer nakledilerek sağlığına kavuşan Fatma Viyan Şendur ve ailesi, organlarıyla üç kişiye can olan Ebrar'ın babası Recep Tektaş ile Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un makamında bir araya geldi.

Duygulu anlar yaşanan buluşmada konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, bağışta bulunan aileyi duyarlılıklarından dolayı kutlarken, "Ebrar artık cennette bir melek. Ama o cennete giderken bu masum yavru ile iki insanın hayatını da kurtardı. Onlara can oldu. Bir yanda acı, diğer yanda mutluluk. Burada bağışta bulunan ailenin duyarlılığı gerçekten takdire şayan. Çünkü bu yaşlardaki hastalara organ bulmak çok zor. Fatma artık iki ailenin de çocuğu. Kaybettiğimiz yavrumuz zaten cennette, ailesine, anne babasına da şefaatçi olacaktır. İki ailenin dostluğunun bundan sonra da devam edeceğini biliyorum" dedi.

"KIZIMIN KOKUSUNU ALIYORUM"

Evlat acısını hiçbir şeyin dindiremeyeceğini belirten Recep Tektaş ise kızından alının organlarla üç kişinin sağlıklarına kavuşmasının tek tesellisi olduğunu belirtti. Daha sonra, kızının karaciğeriyle yaşama tutunan Fatma'ya sarılarak saçlarını okşayan Recep Tektaş, "Fatma'yı koklayınca, onda yavrum Ebrar'ın kokusunu alıyorum. Ebrar ile Fatma'nın gözleri ve saçı birbirine çok benziyor. Benim kızımı rabbim aldı, ama üç kişiye şifa verdi. Üç kişiyi bayram ettirdi. Evlat acısı farklı bir acı ama şimdi kendimi huzurlu hissediyorum" diye konuştu. 

Kızının beyin ölümü gerçekleştiğinde organ nakil teklifi yapıldığını belirten baba Recep Tektaş, önce bu teklifi reddettiğin söyleyerek şöyle konuştu:

"Ben organ nakline önce karşı çıktım. Çünkü yarı canlı bir insanı, yavrumu ölüme terk etmeyi mantık dışı buluyordum. Üçüncü gün ise Allah'ın takdiri içimde farklı bir duygu oluştu. Bu defa eşimi, ailemi organların bağışlanması konusunda ben ikna ettim."

"BİZ ARTIK KARDEŞİZ"

Kızları Fatma Viyan'ın doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle sürekli kaşındığını, gece uyuyamadığını ve durumunun giderek kötüleştiğini belirten 41 yaşındaki baba Orhan ve anne 36 yaşındaki Emine Şendur ise, "Bu aileyle artık kardeşiz. Onlara ne kadar dua etsek azdır. Ve dostluğumuz yeni başladı. Ölünceye kadar devam edecek. Allah onlardan razı olsun. Fatma artık onların da çocuğu" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Organ Nakil Merkezi'nin son derece donanımlı bir merkez olduğunu ve başarılı operasyonlara imza attığını belirterek duyarlı davranışlarından dolayı organ bağışında bulunan Recep Tektaş'a şükran plaketi verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt