6 vakada MERS virüse rastlanmadı

Sivas'ta MERS şüphesi üzerine enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılan 6 vakada virüse rastlanmadı.

6 vakada MERS virüse rastlanmadı
6 vakada MERS virüse rastlanmadı
GİRİŞ 27.10.2014 17:10 GÜNCELLEME 28.10.2014 12:35

Son zamanlarda Hac'dan gelen kişilerde görülen rahatsızlıklar üzerine MERS şüphesiyle hastaneye yatırılan kişilerden alınan kan örneklerine yapılan tahlillerde virüse rastlanmadı.

Halsizlik ve yüksek ateş şikayeti ile Sivas'ta çeşitli hastanelere başvuran daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisinde tedavi altına alınan 6 vakadan hiç birinin sonucu pozitif çıkmadı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, MERS hastalığı solunum yolu belirtileri ile seyreden bir hastalık. Genelikle ateş, öksürük, nefes darlığı, boğazda yanma, ağrı kırgınlık gibi sendromlar ile seyreden bir hastalıktır. Özelikle Sudi Arabistan ve Arap yarım adasında belirli ülkelerde tespit edilen bizim ülkemizdede ş uana kadar bir kişide rastlanan bir hastalık türü. Biz bu hastalığa yanlızca destek tedavisi veriyoruz. Destek tedavisinin dışında özgün bir tedavisi yoktur. Destek tedavisi ile bu hastaları yaşatıyoruz.dedi. 

MERS hastalığına yakalananlara öncelikle solunum desteği uygulandığını belirten Bakır, Hastanede yatan hastaların ise solunum yolu enfeksiyonları ile hastalıklarını bulaştırmasını engellemek için izolasyona da önem veriyoruz. Bunun dışında her hangi bir şey yapmıyoruz. Mevsim olarak şua nda solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğü bir mevsimdeyiz. Gerek soğuk alğınlığı, gerekse gribe uygun bir ortam ve uygun bir mevsim. Bize hastalık şüphesi ile gelen hastaların yapılan muayenesinde bir çoğu enfeksiyon, soğuk algınılğı veya mevsimsel grip çıkıyor. dedi.

'ŞU ANA KADAR POZİTİF VAKAMIZ YOK'

Hastaneye MERS şüphesi ile bu zamana kadar 6 hastanın geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Bakır, Yapılan tahlil sonuçlarında bizim hastalarımızda pozitif vakaya rastlanmadı. Ama biz risk teşkil edenler üzerinde bu virüs üzerinde çalışıyoruz. Mevsimsel rahatsızlıkları nedeniyle bize bu virüsten şüphelenerek başvuran insan da çok. dedi. MERS virisü taşıyan ve yaşamını yitiren hastaların yüzde 96'sında bu hastalığın altında başka bir hastalık çıktığını anlatan Bakır, Altta seyreden başka bir hastalık nedeniyle bu vakalar biraz ağır seyrediyor. Hac mevsimi milyonlarca insan haca gidiyor. Ama bakın milyonlarca insan hasta olmadığına göre çok kolay bulaşan bir virüs değil. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıkmalaya göre Türkiye genelinde şu ana kadar bir vaka dışında vakaya rastlanmadı. diye konuştu.

Öte yandan Sivas Valiliği de bugün yazılı açıklama yaparak geçen hafta Hac'dan gelen ve MERS şüphesi ile hastaneye yatırılan 82 yaşındaki Cevriye Gök'ün sonuçlarının negatif çıktığını ve zatürre teşhisi konulduğunu ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü