Havacıva otundan evde krem hazırlayın

Hekimzade’nin kurucusu bitki araştırmaları ve tedavi uzmanı Dr. Muammer Yıldız Bitlis’in Süphan dağında havacıva otunun izini sürdü.

Havacıva otundan evde krem hazırlayın
Havacıva otundan evde krem hazırlayın
GİRİŞ 28.10.2014 11:01 GÜNCELLEME 28.10.2014 11:19

Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, ‘’Havacıva otu (Alkanna Orientalis) Türkiye florasında en yoğun olarak Süphan dağında bulunuyor. Halk arasında havacıva kökü olarak da bilinen ve egzama, yanık ve yaralar için binlerce yıldır kullanılan halk tababetinde, geleneksel tıpta en fazla karşılaştığımız bitkilerden birisi. Tıpta kullanılan sadece kökü değil. Yaprağı çiçeği de kullanılıyor.” Diye bilgi verdi.

KREMİ NASIL HAZIRLANIYOR?

Havacıva otunun krem yapımında da kullanıldığını ifade eden Dr. Yıldız, karışımın nasıl hazırlandığını şöyle anlattı: Tuzsuz tereyağı ve zeytinyağı ile kökü karıştırılıyor. Yara bere ve yanık için gerçekten sağlıklı sonuçlar almak mümkün. Eczacılık fakültesinde yanık kremi yapımında en fazla öğrencilere gösterilen ilk deneme ve ilaç hazırlama preparatı bu . Hiçbir yan etkisi ve zararı yoktur. Evinizde çok rahat yapabileceğiniz bir krem.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Havacıva otu yara bere hastalıkları dışında yaprakları ve çiçekleri çay olarak demlenerek öksürük, balgam sökücü, bağışıklık sistemi zafiyetine bağlı olarak gelişen çabuk hastalanma problemleri için kullanılan bir bitki.

Bu bitkinin çay olarak demlenip tüketilmesinde sakınca olmadığının altını çizen Geleneksel Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız, “Hiçbir zararı yan etkisi yoktur. Köklerini kaynatıp içmeniz durumunda ishal edici özelliği vardır. Çünkü içerisindeki aktif madde yoğunluğu köklerinde fazlaca yer almakta. Bu bitkinin kökü sadece krem yapımında kullanılıyor. Aktif madde yoğunluğu yaprağında ve çiçeğinde daha azdır. Türkiye’de hodongiller tabiatı soğuk olan bir bitkidir. Soğuk tabiatlı bitkiler karaciğer hastalıklarında yani tabiatı sıcak olan hastalıklar üzerinde kullanılır. Vücudu serinletmek amaçlıdır. Cilt hastalıkları genellikle sıcak karakterli hastalıklardan oluşur. Dolayısıyla soğuk tabiatlı gıdalar kullanmak gerekir. Binlerce yıldır kullanılan bir yöntemdir.” dedi.

Dr. Muammer Yıldız, tıpta havacıva otunun en fazla köklerinin kullanıldığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi