Üç dakikada varis ameliyatı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni uygulanmaya başlanan 'Vein sealing' yöntemiyle 3 dakikada varis ameliyatı gerçekleştirildi.

Üç dakikada varis ameliyatı
Üç dakikada varis ameliyatı
GİRİŞ 18.11.2014 17:04 GÜNCELLEME 18.11.2014 17:04

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Fatih Yılmaz, hastaların operasyon sonrası ameliyat masasından evine gidebildiğini söyledi.

Türkiye'de ilk kez 6 ay önce KEAH Kalp ve Damar Cerrahisi'nde gerçekleştirilen ve 3 aylık sürede yaklaşık 150 hastanın sadece 3 dakika süren 'Vein sealing' yöntemiyle varis hastalığından kurtulduğu öğrenildi.

Op. Dr. Muhammet Fatih Yılmaz, Kayseri'de sadece kendilerinin bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirterek, hastaların da müracaatlarıyla ameliyatın gerçekleştirilip, taburcu olmalarının aynı günde olduğunu anlattı.

Kendilerine varis şikayetiyle gelen 38 yaşındaki Ömer Duman'ın ameliyatını da küçük bir iğne yardımıyla ultrason eşliğinde yaptıklarını söyleyen Yılmaz, Eskiden kullandığımız varis ameliyatı yöntemleriyle kıyasladığımızda, çok modern ve konforlu bir yöntem. İç varis dediğimiz toplar damar yetmezliği olan hastalarda çok yol yürümekle, ayakta kalmakla ağrılar, şişlikler ve gece krampları oluyor. Bize bu şikayetle ulaşan hastalarımıza 'Vein sealing' yöntemi uygulamaya başladık. Hastayı ultrason eşliğinde uyluk seviyesinden toplar damarın varise neden olan damarı küçük bir iğneyle girerek buluyoruz. Özel bir katater yerleştirip, beyin ve genel cerrahi ameliyatlarında kullanılan özel yapıştırıcı bir ilaçla damarı birbirine yapıştırıp, işlev görmeyen damarı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Hastamız, yaklaşık 2-3 dakikalık bir sürede bacağı bandajlanıp, yürüyerek evine gidebiliyor. Hastalarımız, eğer çalışıyorsa, aynı gün iş sağlığına kavuşabiliyor. Daha önceden lazer yöntemi uyguluyorduk. Lazer yönteminde ısıyla yapıldığı için hastalarımızda belden uyuşturma yöntemiyle anestezi uygulamamız gerekiyordu. Bu işlemde 1-2 cc lokal anesteziyle ameliyatımızı tamamladık. Lazer yönteminde hastanın taburcu olması uzun sürüyordu çünkü hastalar birkaç gün kadar ağrı duyuyordu. Bu yöntemde, hasta ameliyathaneden servise çıkıyor ve evine gidiyor. Yaptığımız işlem sadece damar yapıştırma" dedi.

Daha önce sol bacağından 'Vein sealing' yöntemiyle ameliyat olan Ömer Dursun, sağ bacağında da aynı rahatsızlığın olduğunu ve aynı yöntem için ameliyat masasına yattığını söyledi.

Ameliyat sonrası konuşan Ömer Dursun, Geçen ameliyatımda da çok kolay oldu. Şuan çok rahat bir ameliyat gerçekleşti. Ufak tefek sancılar oldu tabiki" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!