Böbrek taşlarına doğal çözüm: Karaçalı bitkisi

Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız, böbrek taşlarının ve sancının şifasını dağlarda inceledi.

Böbrek taşlarına doğal çözüm: Karaçalı bitkisi
Böbrek taşlarına doğal çözüm: Karaçalı bitkisi
GİRİŞ 27.11.2014 12:06 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:47

Bitki Araştırmacısı Dr. Muammer Yıldız, “Karaçalı, Türkiye florasının en değerli tıbbi bitkilerinden birisi. Bu bitkinin etkileri genellikle ürogenital sistem üzerinde etkili. İdrarsöktürücü, böbrekteki protein kaçağını azaltıcı ama en önemlisi böbrek taşını düşürençok etkili şifalı bir bitki.” açıklamasını yaptı.

Muğla’nın Fethiye dağlarında Karaçalı bitkisini araştıran Bitki araştırmaları yapan Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, Anadolu’da bu bitkinin böbrek taşlarına iyi geldiği bilgisini halkın bildiğini ama akademisyenlerin, bilim insanının henüz bilmediğini, dilden dile tüm Anadolu’da yaygın bilinen ve bir çok yörede bir çok insan tarafından teyit edildiğini söyledi.

BİR İLK BAŞARILABİLİR

Dr. Yıldız, “Araştırmacılar, bilim insanları bu bitkiyi insanlık için bir an önce araştırmalı. Ülkemize ait olan bu zenginliğin daha da bilinmesi toplum yararına bekli de ilk Türk ilacı geliştirmek mümkün olabilir. Bu bitkinin etkilerine dair iddiaları Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof.Dr. Ahmet Levent Baş hoca ile paylaştı.Hızlı bir şekilde çalışarak etik kurul onayı ile bu bitkinin etkilerini hayvanlar üzerinde çalışabileceğini bildirdi.” dedi.

Bitki araştırmaları uzmanı Dr.Muammer Yıldız. Prof. Dr.Ahmet Levent Hocanın bu bilgiyi bilimsel zemine taşıması için gerekli finansı sağlayabileceğini bildirdi.

Dr.Yıldız ‘’ Anadolu’da hazine değerinde ki bilgilerin üniversitelere ulaştırılmalı ve bu konuda çalışmaların yapılması için bir çok üniversite ile diyalog halindeyiz’’ dedi. Dr.Muammer Yıldız ‘’Halk Tababeti ve Maziden Gelen Sırlı Formüller’’ adlı bir kitap kaleme aldığını bildirdi.

Karaçalı Bitkisi (PaliurusAculeatus): 3-4 metre boylarında, dikenli bir çalı bitkisidir. Flavonlar, tanen, paliurin ve uçucu yağ içerir.

Karaçalı Bitkisinin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İdrar söktürücüdür. Taze yaprakları çıbanların tedavisinde önemli bir etkiye sahiptir.

Karaçalı Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Meyveleri ve taze yaprakları kullanılır. Kurutulup sıcak suda demlenerek çayı hastalar tarafından tüketilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi