78 yıl sonra ilk defa

Yıllarca çatışma ve silah seslerinin hiç eksik olmadığı Şemdinli'ye tomografi cihazı alındı.

78 yıl sonra ilk defa
78 yıl sonra ilk defa
GİRİŞ 16.12.2014 09:54 GÜNCELLEME 16.12.2014 09:54

Yıllarca çatışma ve silah seslerinin hiç eksik olmadığı Türkiye, Irak ve İran üçgeninde bulunan Hakkari’nin Şemdinli ilçesine 78 yıl sonra ilk defa tomografi cihazı alındı.

Şemdinli Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sefer Akdeniz, ilçede son dönemlerde sağlık alanında atılan büyük adımların halkın takdirini kazandığını belirterek “78 yıl sonra ilçeye Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılıp yer çalışmalarıyla birlikte 500 bin TL’ye mal olan tomografi cihazı, çok kısa bir zaman içinde lisans işlemlerinden sonra ilçe halkının hizmetine girecek” dedi.

Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yavuz ve Sağlık Bakanlığı Hizmetleri Müdürü Emin Çelik de, hızla gelişen ilçeye artık cevap vermede zorluk yaşayan devlet hastanesinin yerine 2012 yılında 50 yataklı yeni bir hastanenin yapımının ihale yapıldığını hatırlattı. 8 milyon 450 bin TL’ye mal olacak hastane inşaatının devam ettiği ve yüzde 80 bitme aşamasına geldiğini ifade eden Yavuz ve Çelik, hastanenin 2015 yılında hizmete girmesinin planlandığını belirtti. İlçe halkı başta olmak üzere Irak ve İran’dan gelen hastalara maksimum düzeyde hizmet verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden yetkililer, 2015 yılında Şemdinli’de sağlık alanında birçok sorunun çözüleceğine inandıklarını ve özellikle yeni hastanenin açılmasıyla gerek doktor, gerek tıbbi cihaz bakımından rahatlayacaklarını belirtti.

İlçe sakinlerinden Vahap Kaya, hastalarının en ufak bir tahlil ve röntgen için başka il ve ilçelere sevk edildiğini belirterek "Umuyorum ki bundan sonra ilçe halkı olarak bu nimetlerden faydalanacağız. 2015 yılında açılışı yapılacak 50 yataklı yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçe halkının sağlık alanında büyük bir hizmete kavuşacağı inancındayız. Bu hizmetleri buraya getiren ve aracı olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü