Üniversiteliler meme kanserine dikkat çekti

Sosyal Sorumluluk Topluluğu, ‘Meme Kanseri ve Farkındalık’ seminerinde başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türüne değinildi.

Üniversiteliler meme kanserine dikkat çekti
Üniversiteliler meme kanserine dikkat çekti
GİRİŞ 25.12.2014 10:53 GÜNCELLEME 25.12.2014 10:53

2011 yılından bu yana farklı hayatlara dokunmayı görev edinen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu, ‘Meme Kanseri ve Farkındalık’ semineriyle başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türüne dikkat çekti. 

Önümüzdeki günlerde 4. yaşını kutlamaya hazırlanan Sosyal Sorumluluk Topluluğu yaptığı projelerle adını duyurmaya devam ederken, DEU-SOS’un  konukları, Onkolog Doç. Dr. Çağatay ARSLAN, Kanserle Dans Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Esra ÇOKÇETİN ve Güzin YILDIRIM meme kanserinin tanımı ve önemi üzerine konuştu.
Konuşmacılardan Esra Çokçetin "Erken teşhis önemli. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsınız. Bizim yardımımıza ihtiyacı olan çok insan var. Biz burada bir aileyiz " derken, Güzin Yıldırım ise; "Kendi kendime evde meme kontrolü yaparken bir kitle fark ettim ve doktora gittiğimde meme kanseri olduğumu öğrendim. Çok ağladım ama sevdiklerimin, özellikle eşimin desteği ve tabi ki kemoterapilerle çok şükür iyileştim" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Onkolog Doç. Dr. Çağatay Arslan'da "Meme kanserini en erken teşhis etmek için evde kontrollerinizi ve yılda bir defa mamografi çektirmeyi ihmal etmeyin” diyerek erken teşhisin önemini vurguladı. Meme kanserinin ileri safhalarda vücuda yayılabileceğini de belirterek “mutlaka kontrollerinizi yapın" dedi.

Üniversiteli öğrencilerin yanı sıra, liseli öğrenciler ve tüm vatandaşlara da açık olan etkinliğe katılımın yüksek olması dikkat çekti. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt