Şahenk ve Aydınlar’dan çocuk hastanesi

Mehmet Ali Aydınlar ve Ferit Şahenk İstanbul’da çocuk dünyasına özel tasarlanacak, tam teşekküllü hastane yatırımı için anlaşma imzaladılar.

Şahenk ve Aydınlar’dan çocuk hastanesi
Şahenk ve Aydınlar’dan çocuk hastanesi
GİRİŞ 25.12.2014 13:40 GÜNCELLEME 25.12.2014 13:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son yıllarda büyük bir gelişme gösteren ve bölgede Türkiye’yi çekim merkezi haline getiren sağlık hizmetlerindeki yeni bir hamle, bu kez iş dünyasının iki önemli ismini bir araya getirdi. İstanbul’da 0-16 yaş grubu çocuklar için bir Çocuk Hastanesi kurmak üzere yola çıkan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk,bir araya gelerek protokol imzaladı.

Acıbadem Üniversitesi ve Şahenk insiyatifi olarak kurulacak  Çocuk Hastanesi, Acıbadem Üniversitesi’nin akademik birikimiyle hizmet sunacak ve Türkiye’nin ve bölgenin referans çocuk hastanesi olacak.

“Bir hayali gerçekleştirmek için yola çıktık!”

Fortune Türkiye'nin haberine göre, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun yıllardır hayalini kurduğu Çocuk Hastanesi’nin hayata geçebilmesi için Türkiye’nin öncü sağlık grubu, Acıbadem ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hayatımın en mutlu olaylarından birini kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İnsanların hayatında en önemli değerin sağlık olduğu gerçeğini biz de aile olarak her zaman yaptığımız yatırım ve desteklerle altını çizmekteyiz; Ayhan Şahenk Vakfı ile önemli sağlık hizmetlerini Türkiye’nin her tarafına elimizden geldiğince götürmeye gayret etmekteyiz. Bugün ülkemizin ve dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından birinin kurucusu olan ve dünya standartlarında bir sağlık üniversitesine imzasını atmış bulunan, değerli dostum Mehmet Ali Aydınlar ile hayalimi gerçekleştirmeye çok yakınım. Yalnızca çocuklar için, doğumdan itibaren onları kucaklayacak dünyadaki en ileri teknolojileri ve Ar-Ge’yi bünyesinde barındıracak olan hastane projesi gerçekleşme yolunda.”

“Türkiye’ye, örnek bir Çocuk Hastanesi kazandıracağız!”

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise, çocuklara yönelik verilecek sağlık hizmetlerinin özelleştirilmiş olması gerektiğine dikkat çekerek Türkiye’nin ciddi anlamda çocuk hastanesi ihtiyacı olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 8
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    evet altta yorumlardada gösterilen hassasiyete bende katılıyorum fakir gücü olmayan kaç tane çocuğu tedavi edecekler hatta hastaneye alacaklarmı geçmişte bu sebataycı zengin arkadaşlar müslüman türk insanına ne faydaları olmuş bunlarıda medya olarak paylaşırsanız memnun oluruz....
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yuru beeee kim tutar sizi.. Nasil olsa 18 yasina gore tum saglık guvencesi devletin elinde. Ne potansiyel musteri var bir bilseniz.... Artık universiteler nasil ozellesip. Burs kaynaklarını ezici cogunlukla devletin sirtina yuklemis. egitim kalitesi yerlerde, saglikda aynı. Ortalik hastalik hastasi cocuklardan gecilmez. Kim tutat sizi..
    Cevapla
  • tayfur 9 yıl önce Şikayet Et
    fakir çocukları düşünmüş mü
    Cevapla
  • aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    milletin bağışlarıyla kurulan okullarda paralel yapı fakir çocukları ne kadar düşündü. şimdi adam kendi imkanlarıyla kuracağı hastahanede düşünsün. hem devlet bir çok masrafı karşıladığı için gariban da artık özel hastahanelere gidebiliyor.
    Cevapla
  • yusuf aras 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin ilk çocuk hastanesi 2. abdülhamid han'ın kurduğu ve hala faal olan şişli etfal (tıfıl) hastanesidir.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    zengin çocuklar yaşasın, fakirler ölsün.(!)
    Cevapla
  • GSLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    o senin kendi yorumun. Bu memlekete hizmet eden herkesin alkışlanması lazım. hırpalanması değil.
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastanede meshur zincirlerdenmi acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!