Avrupa'daki grip salgınında şok rakam: 80 bin ölüm

Avrupa'da gribin ağır bilançosu... Fransız Ulusal Yaşlı Sağlığı Enstitüsü'ne göre, 2015'in ilk iki ayı içinde 80 bin kişi hayatını kaybetti.

Avrupa'daki grip salgınında şok rakam: 80 bin ölüm
Avrupa'daki grip salgınında şok rakam: 80 bin ölüm
GİRİŞ 13.03.2015 11:49 GÜNCELLEME 13.03.2015 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'da son yıllarda gripten hayatını kaybedenlerin sayısında önemli bir artış gözlemlendi. Ulusal Yaşlı Sağlığı Enstitüsü (InVS) bu yılın başından beri 10 bin 200 kişinin öldüğünü ve anormal artışa neden olduğunu açıkladı. InVS uzmanları ölüm oranındaki ani sıçramayı grip salgınına bağlıyor. Grip nedeniyle binlerce kişi yataklarından çıkamıyor. Tespit edilen bin 335 ciddi grip vakasından 163'ünün öldüğü belirlendi. Ancak bu rakamlar virüs nedeniyle ölenlerin hepsini temsil etmiyor ve 10 bin 200 ölüm vakasını açıklamaktan uzak. 

2.8 MİLYON GRİP VAKASI...

Avrupa'da bu sene kış ölümü oranının önceki 8 seneye göre yüzde 19 daha yüksek olduğu kaydedildi. Kışın yaşamını yitiren kişilerin büyük çoğunluğunu ise 65 yaş üzeri kişiler oluşturuyor. Ancak bu ölümlerin hepsi griple bağlantılı değil. InVS'ye göre kış başından beri Fransa'da 2.8 milyon grip vakası tespit edildi. Fransa'da kışın ölüm oranlarının önceki senelere göre daha yüksek olması Belçika, İspanya ve İngiltere'de de gözlemlendi. Avrupa genelinde ise ocaktan bu yana her yaş grubundan yaklaşık 80 bin kişinin öldüğü belirtiliyor. 

AŞI SORGULANIYOR

Son yıllarda gribe karşı popüler olan ancak etsiki konusunda soru işaretleri taşıyan grip aşısı tekrar sorgulanmaya başladı. Gribin bağışıklık sistemine olan etkisinin düşük olduğu ve aşının aslında etkisiz olduğu yaygın bir kanaat hâlini almaya başlıyor. Birçok sağlık uzmanı da grip mikrobunun kişiden kişiye geçerken devamlı mutasyona uğradığını bu nedenle aşının etkisiz olduğunu savunuyor. 

"TÜRKİYE'DE ORAN DÜŞÜK AMA VAKALAR AĞIR SEYREDİYOR"

Avrupa bu sene büyük bir grip salgını ile mücadele ediyor. 700 binin üzerinde insanın hastanede tedavi gördüğü ve ölümlere de neden olan grip salgınının Türkiye'ye de geldiği, son dönemde vakaların arttığı yönünde kamuoyunda oluşan algıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi.

Türkiye'de bu yıl yeni bir grip türü bulunmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, "Bu kış gribe yakalananların da, sağlık kuruluşlarına başvuranların da oranı geçen yıla oranla çok düşük. Vakalar daha ağır seyrediyor ama yoğunluk açısından geçen yıllarla kıyaslanamayacak kadar az. Geçen yıl vakaların yüzde 20'si domuz gribiydi" dedi. 

KAYNAK: ZÜBEYDE YALÇIN - SABAH
YORUMLAR 1
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    evet, birkac senedir gripler cok agirlasti. eskiden üc dört günde iyilesenler artik iki üc haftada ancak iyilesiyor. hatta sonradan etkisini bile hissedebiliyorsunuz. bunun suclusu olanda yemlerle birlikte hayvanlara verilen asiri derecede Antibiotikum. böyle devam ettikce bakteriler akillanip gücleniyorlar. insanin bagisiklik sistemini etkileyen bu bakteriler olunca virüslerde etkisini daha iyi hissettiriyor. ayrica birde süphelerim artiyor. degisik degisik virüslermi yetistirilip ortaliga saliniyor ne ?? ben son zamanlarda yüksek dosajda vitamin c ve e olan haplar yutuyorum korunmak icin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha