Aile hekimleri 3 gün grev yapacak

Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği hafta sonu nöbet uygulamasına tepki olarak 20, 21 ve 22 Mayıs'ta üç günlük grev yapacak.

Aile hekimleri 3 gün grev yapacak
Aile hekimleri 3 gün grev yapacak
GİRİŞ 18.05.2015 09:07 GÜNCELLEME 18.05.2015 09:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ancak grevin 19 Mayıs tatili ile hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle aile hekimleri üç gün yerine tam altı gün boyunca hizmet vermeyecek.

Sağlık Bakanlığı 9 Nisan 2014 tarihinde bir genelge yayınlayarak aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma yükümlülüğü getirdi. 3 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama çerçevesinde valiliklere bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından 'nöbet' çizelgeleri hazırlandı.

Ancak başta İstanbul olmak üzere Türkiye ’nin birçok yerinde görev yapan hekimler genelgeye uymayarak nöbet tutmayı reddedince İl Halk Sağlığı Müdürlükleri cumartesi günleri nöbet tutmayan binlerce aile hekimine, ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ çerçevesinde kurum içi soruşturma açtı.

Aile hekimleri bu sefer de hafta sonu için getirilen nöbet uygulaması ile nöbete uymayan hekimlere kesilen cezaları protesto etmek amacıyla 20, 21 ve 22 Mayıs’ta üç günlük iş bırakma grevi yapma kararı aldı.

YORUMLAR 3
  • Sellamlar 8 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Türk hekimlerine kendimizi emanet etmeliyiz tarihi açın okuyun yabancı hekimler Osmalı İmparatorluğunu ne hale getirdiğini özellikle de savaşlarda okuyun. Sonrada yok hizmet kisvesi felan karakterinizi ve tenbellliğinizi gösterecek yorumlar yazmayın çünkü zaten gece gündüz demeden çalışarak TIP kazanılıyor sonra onun on katı daha fazla çalış oku sonra evlere kadar köylere kadar hani yaşadığınız şehirlerde Köylerde var orada yaşayan insanlarımız sizin bilmediğiniz kişiler ortam,araba araç gereç olmadan kendi imkanlarıyla gidiliyor
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok iş yapıyorlar ya dinlensinler biraz.
    Cevapla
  • aks 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesele keyfi kaçıracak uygulama olunca bunlar yeminlerini hatırlamıyorlar.... Keyfi uygulamaları ve vatandaşa karşı olan hareketlerini kimse tartışmadı bu tabiplerin. Kibirleri yazılarına kadar yansımış bunların. İnsanlara hizmet kisvesi arkasına sığınmış bunlar... Kesinlkle yurt dışından gelecek doktorların çalışmasına müsaade edilmeli, yoksa bunların keyfi hareketlerinden bu millet kurtulamaz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak