Hastane temelini Durmuş Dede ile birlikte attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın Gemlik İlçesi’nde 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel törenine katıldı.

Hastane temelini Durmuş Dede ile birlikte attı
Hastane temelini Durmuş Dede ile birlikte attı
GİRİŞ 20.05.2015 18:28 GÜNCELLEME 20.05.2015 18:28

Bakan Müezzinoğlu, butona basmak için töreni izleyenler arasında bulunan 90 yaşındaki Durmuş Sarı’yı platforma davet etti. Müzezzinoğlu, Durmuş dede ile birlikte butona basarak hastanenin temelini attı.

Gemlik’in Cihatlı Mevkii’nde yaptırılacak 150 yataklı Gemlik Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun yanı sıra Bursa Vali Münir Karaloğlu, Gemlik Belediye Başkanı AK Partili Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı AK Partili Neşet Çağlayan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, 4 yıllık zor bir uğraşın ardından hastanenin temelinin atıldığını belirterek, "Hastane fay hattında' dediler. Fay hattını da kaldırdık. Öyle meclis kararı ile de değil. Belediye Başkanımız jeolojik incelemeler yaptırdı. Bürokraside çok gereksiz zaman harcadık, onu da aştık. Son olarak zeytin ağaçları sorunu çıktı, onu da çözünce temel atacak noktaya geldik" diye konuştu.

Valisi Münir Karaoğlu da Bursa'nın çıkış kapısı ve denize açılan noktasının Gemlik olduğunu belirterek, "Gemlik’teki büyük sorunlardan biri de  arsa sorunu. Yeni alanları yok. Hastane yapılacak arsanın zemini de çok önemliydi, bu nedenle seçilen yer zemin olarak bölgedeki en uygun nokta. Hastanenin zemin çalışmaları bile dinamit patlatarak yapıldı. Yeni yatırımlarla Bursa’nın sağlık sorunu kalmayacak. Bundan sonra, Sağlık Bakanımızın önderliğinde daha iyi noktalara geleceğiz" dedi.

BAKAN, AÇILIŞI ERKENE ALDIRDI

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık konusunda eskiyi unutmak istediklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, "İnsanlarımız hastaneye ulaşana kadar hayatlarını kaybeder, ambulans bulamazdı. 2002’de nitelikli yatak sayısı yüzde 6’ydı. Bugün ise nitelikli yatak sayımız yüzde 40, Bursa’da ise bu sayı yüzde 60 civarında. Son yatırımları ile ülke genelinde 36bin yatağı sağlık hizmetlerimize kazandırıyoruz" dedi. 

Gemlik Devlet Hastanesini önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını da kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Müteahhidimiz 500 gün yasal süreleri olduğunu belirtti. 29 Ekim 2016’da açılabileceğini de söyledi. Ben 30 Ağustos 2016’da açılışı yapmak istedim. Hastane, 30 Ağustos 2016’da açılacak. Zafer bayramında son derece modern, zemini sağlam bir hastaneye kavuşacağız" diye konuştu.

Temel atma töreninde protokolün butonun başına geçtiği esnada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tribünde bulunan 90 yaşındaki Durmuş Sarı’yı platforma davet etti. Onun hayır duası ile ilk adımı atmak istediğini belirten Müezzinoğlu, butona Durmuş Sarı ile basarak hastanenin temelini attı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!