Gözden kaçırmayın: Gözden kanser teşhisi!

Rutin bir göz muayenesinde bile erken dönemde göz kanseri teşhisi konulabilir hale gelindi.

Gözden kaçırmayın: Gözden kanser teşhisi!
Gözden kaçırmayın: Gözden kanser teşhisi!
GİRİŞ 31.05.2015 14:23 GÜNCELLEME 31.05.2015 14:23

Göz dibi muayenesi ile iyi veya kötü huylu tümörlerin erken dönemde tespit edilmesi mümkün oluyor

Vücudun diğer tüm dokularında olduğu gibi gözlerde de kanser ve kanser benzeri kitleler görülebiliyor. Son yıllarda kanser ve kanser benzeri lezyonların teşhisindeki gelişmeler, gözdeki iyi veya kötü tümörlerle (kitlelerle) uğraşan Oküler Onkoloji bölümünün önemini daha da artırdı. Ülkemizdeki göz doktorlarının bilgi seviyesinin üst düzeye çıkması ve gelişen yeni teknolojiyle beraber rutin göz muayenesinde bile erken dönemde göz kanseri teşhisi konulabilir hale gelindi. Bu nedenle, rutin göz muayenesi sırasında, biyomikroskop ile muayene, göz içi basınç ölçümü ve özellikle de damla ile gözbebeğinin büyütülerek göz dibi muayenesinin mutlaka yapılması gerekiyor. Çünkü göz dibi muayenesi ile iyi veya kötü huylu tümörlerin erken dönemde tespit edilmesi mümkün oluyor. Hatta bazı durumlarda erken teşhis hayat kurtarıyor. 

RAHATLIKLA TEŞHİS EDİLEBİLİR 

Dünyagöz Etiler'den Doç. Dr. Samuray Tuncer, göz kanserleriyle mücadele etmek ve önlem alabilmek için göz ve göz dibi muayenesinin asla ihmal edilmemesini öneriyor. Tuncer, genel bir göz ve göz dibi muayenesinde ciddi ya da ciddi olmayan birçok tümörün rahatlıkla teşhis edilebildiğine dikkat çekti. Gözün içinde yer alan farklı lezyonlar hastalığın teşhis edilmesinde yardımcı oluyor. Hastanın kendisinin bile henüz fark etmediği birçok rahatsızlık bu şekilde anlaşılabiliyor. Göz dibinde görülen lezyonlar vücudumuzda oluşan hastalıkların erken dönemde teşhis edilebilmesine olanak sağlıyor. Erken teşhis hasta için hayati önem taşıyabiliyor. 

BEBEK VE ÇOCUKLARA DİKKAT!

Bebekler ve çocukların yaklaşık yedi yaşına kadar gözle ilgili herhangi bir şikayetini bildiremediğine işaret eden Tuncer, "Bu nedenle özellikle bebeklerin ve çocukların göz ve göz dibi muayenesini asla ihmal etmemek gerekiyor. 6 aya kadar olan dönemde tüm bebeklerin göz hareketi ve kayma testlerini yapmak gerekir" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'