Uzmanlardan kadınlara sıcak hava uyarısı!

Yaz aylarındaki sıcaklık artışı, aşırı terleme, deniz ve havuz kullanımı nedeniyle kadınlardaki enfeksiyonlarda artış görülüyor.

Uzmanlardan kadınlara sıcak hava uyarısı!
Uzmanlardan kadınlara sıcak hava uyarısı!
GİRİŞ 01.08.2015 13:10 GÜNCELLEME 01.08.2015 13:10

Sıcaklık artışı ve yaz dönemi günlük yaşam tarzındaki değişiklikler nedeniyle, kadınlarda enfeksiyonlar artıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Daver, hamileler başta olmak üzere, yaz aylarında enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalan kadınlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Yaz aylarının getirdiği hijyen koşullarındaki olumsuzlukların ve sıcakların, kadınlarda görülen enfeksiyonlarda artışa neden olduğunu belirten Daver; deniz ve havuz sonrası, nemli giysilerle uzun süre kalmamaya özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.  

Özel Kadıoğlu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Daver “Genital bölgedeki normal bakteri dağılımındaki değişiklikler, vaginal floranın bozulmasına yol açıyor ve kadınlarda enfeksiyonların görülmesine sebep oluyor. Bu dönemde alerjenitesi olmayan temizlik malzemeleri ve hipoalerjenik pedler kullanılmasını öneriyorum. Ayrıca genital bölgeyi olabildiğince kuru tutmak, sentetik iç çamaşırlarından da kaçınılması gerekiyor “ dedi.

Yaz döneminde karşılaşılan bu gibi sorunlarda kadınların mutlaka uzman bir doktora danışması gerektiğini söyleyen Daver, enfeksiyonların ihmal edilmesi durumunda ciddi sorunlara neden olabileceğini belirtti.

Daver’in, kadınları enfeksiyonlardan korumak için önerdikleri:

  • Deniz ya da havuz sonrası nemli giysilerinizle uzun süre kalmayın.
  • Alerjenitesi olmayan temizlik malzemeleri kullanmaya özen gösterin.
  • Hipoalerjenik Pedler kullanın ve sık sık değiştirin.
  • Sentetik değil, pamuklu iç çamaşırı kullanın.
  • Vajinada yanma, kötü kokulu akıntı, kaşıntı, idrar yaparken yanma gibi şikayetleriniz olduğunda mutlaka uzman bir doktora danışın.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!