Tereyağı markasından zeytinyağı itirafı!

Danimarka’da süt ürünleri üreticisi bir firmanın, yaptırdığı araştırmada zeytinyağının daha sağlıklı olduğu kanıtlandı.

Tereyağı markasından zeytinyağı itirafı!
Tereyağı markasından zeytinyağı itirafı!
GİRİŞ 11.08.2015 15:38 GÜNCELLEME 11.08.2015 15:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Danimarka’da süt ürünleri üreticisi bir firmanın, yaptırdığı araştırmada zeytinyağının daha sağlıklı olduğu kanıtlandı ve araştırmayı yapanlar tereyağı tüketiminden kaçınılması gerektiğini açıkladı. 

Araştırmada, yemeklerde zeytinyağı kullanmanın, tereyağına oranla sağlık açısından daha iyi olduğu iddia edildi. Araştırmayı yapan Danimarkalı biliminsanları sağlıklı insanların bile günde bir çay kaşığından daha az tereyağı yemesi gerektiğini açıklasalar da, az miktarda bile olsa tereyağının kolesterolü yükseltiğine dikkati çekildi. Araştırmada, her gün belli bir miktar tereyağ veya aynı miktarda zeytinyağı yiyen katılımcıların verileri karşılaştırıldı. Buna göre kolesterol değerleri normal olan ve günde 2 bin kalori alan bir insanın bile, günde en fazla bir çay kaşığının üçte ikisi kadar tereyağ yemesi tavsiye edildi. Bu da sadece bir dilim ekmeğe sürülen tereyağı miktarına denk geliyor.

YORUMLAR 3
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    zeytinyağından daha iyi daha faydalı bir yağ bilmiyorum.. yağ kullanacaksanız en çok zeytinyağı kullanın derim.. açın okuyun faydalarını..
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 8 yıl önce Şikayet Et
    birisi bitkiden geliyor diğerinde bir mahlukat bitkiyi yeyip rafineri gibi işlemesi neticesinde oluşan sütten geliyor. bence tereağı daha sağlıklı
    Cevapla
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Tereyağını domuzdan çıkartmışlardır kesin, değilse sağlıklık konusunda tereyağı süper
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!