Gıdada gizli domuz yağı tehlikesi

Bazı gıda maddelerinde kullanıldığı belirtilen domuz yağı katkısı ve jelatinli ürünler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar uyarıyor:

Gıdada gizli domuz yağı tehlikesi
Gıdada gizli domuz yağı tehlikesi
GİRİŞ 28.09.2015 12:16 GÜNCELLEME 28.09.2015 12:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katkı kullanılmayan gıda maddesinin neredeyse kalmadığını belirten uzmanlar, günümüzde domuz yağı katkılı ve jelatinli ürünlerin, şeker, pasta, çikolata, öksürük şurubu ve kozmetik ürünlerde kullandığını belirtiyor. 

GIDALAR REVİZE EDİLSİN

Tehlikenin büyüklüğüne dikkat çeken uzmanlar, helal sertifikalı gıdaların tüketilmesi konusunda vatandaşı uyarıyor. İnsan sağlığını hiçe sayanlara caydırıcılığı olan yaptırımlar uygulanması gerektiğine dikkat çeken GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, Türk Gıda Kodeksi’nin helal, haram, mekruh, necis gibi İslami tanımlamalar ile revize edilmesi ve bu revizyona riayet etmeyi tüm üreticilere mecbur kılınması gerektiğini kaydetti. İşbilir, “Ülkeye giren tüm katkılar denetlenirse bu konuda önemli bir adım atılmış olunacak. Dolayısıyla tükettiğimiz gıdalar helal ve sağlıklı olacak. Kurallara uymayan üreticilere verilen ceza miktarlarının mutlaka artırılması gerekiyor” dedi.

HANGİ ÜRÜNLERDE VAR?

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, en çok katkı maddesi bulunan maddeleri, “Çikolata, bisküvi, dondurma, sakız, yaş ve kuru pasta, şekerleme, cips, hazır çorba, bulyon, tatlı, meyve suyu prosesi, yufka, pizza, öksürük şurubu, grip ilaçları, bitkisel yağ, un, ekmek katkıları, sucuk kılıfları, kek ve krem” olarak açıkladı.

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 7
  • ferda 8 yıl önce Şikayet Et
    peki domuz yağı diyoruz yemiyoruz diyoruz ama kimyasal yapısı değiştirilmiş veya değiştirilmemiş farklı isimler altında ithal edilen aslında esası domuz yağı olan sabun, çamaşır yumuşatıcıları, sıvı sabun v.b alanlarda kullanılan avrupadan ve diğer ülkelerden ithal edilen hammadde girdileri nolacak biz müslüman ülkeyiz domuzun herşeyiyle haram ve kullanılmaması gerekiyor neden bunun için önlem alınmıyor bu ürünleri herkes kullanıyor söylüyorum yetkililere bunun günahını kim ödüyecek ..................
    Cevapla
  • meçhul 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bize yardım etsin.
    Cevapla
  • Hungaria 8 yıl önce Şikayet Et
    glikoz ve fruktoz tehlikesini de unutmmayın kanserojendir
    Cevapla
  • bahar 8 yıl önce Şikayet Et
    ee herseyde var bız ne yıyeceyız artık bu kadarıda olmaz herseye katıyorlar
    Cevapla
  • yazık 8 yıl önce Şikayet Et
    Haramin büyük gunahlardan olduğu dinimizde bu kadar pasif davranmaniz cok kötü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı