Balık pulunun inanılmaz faydası

Türkiye'de balığın pulunun hiç kullanılmadığını söyleyen Japon bilim adamı, birçok hastalığın şifasının burada olduğunu belirtti.

Balık pulunun inanılmaz faydası
Balık pulunun inanılmaz faydası
GİRİŞ 23.01.2016 09:31 GÜNCELLEME 23.01.2016 13:04

Türkiye'de kar yağışının etkisini arttırmasıyla, balığın kulağına kaçan kar suyu, balığın da en lezzetli olduğu dönemin habercisi oluyor. Ancak Türkiye'de balığın lezzeti ne kadar artsa da, balık tüketimi istenilen düzeyde değil. Balıkçılıkla ilgili dünyanın konuştuğu araştırmalara imza atan ünlü Japon bilim adamı Kohei Kihara da, Türkiye'deki balık tüketimiyle ilgili rakamlar karşısında şaşkın. Türkiye'nin balık tüketiminde durumun pek parlak olmadığını söyleyen Japon bilim adamı, "Dünya ortalamalarında kişi başı 1 yılda 16 kilo yeniliyor. Türkiye'de bir yılda kişi başı ne kadar balık tüketiliyor biliyor musunuz? Türkiye'de bu oran yarı yarıya düşüyor; yani 8 kilo yeniyor." dedi.

"JAPONLAR YILDA 60 KİLO BALIK YİYOR"
Sabah'ın yaptığı habere göre Türkiye'de kırmızı et alışkanlığının, balığın önüne geçtiğini belirten Kohei Kihara, bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. "Balık insan için eşsiz bir gıdadır." diyen Kihara, "Biz Japonlar ortalama 60 kilo balık yiyoruz, bu da haftalık yaklaşık 1 kiloya tekabül ediyor. Balıkta omega 3 var. Balığın yağıdır bu." dedi.

BALIĞIN PULU ŞİFA KAYNAĞI
Japonların balığın her şeyini tükettiğini söyleyen Japon bilim adamı, "Türkiye'de balığın pulu kullanılmıyor. Pul çok değerlidir. Kalsiyum ve fosfat içerir. Eklemlere iyi gelir. Pulu toz haline getirip tablet yapıyor ve su ile karıştırarak içiyoruz. Yaşlı insanların eklem ağrıları için bulunmaz bir ilaç bu. Ayrıca kadınların yüzünü de yumuşak tuttuğunu eklemeliyim." dedi.

Kohei Kihara, 1971-1973 yılları arasında Beykoz'daki Su Ürünleri Meslek Lİsesi'nin kuruluşunda çok önemli katkılar sundu. Kihara, Türkiye-Japonya işbirliğiyle kurulan okulda uzman olarak gelen 4 Japon eğitimciden biri.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"