Bu ürünler artık market ve internette satılmayacak

​Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 10 ürünün satışına düzenleme getirdi.

Bu ürünler artık market ve internette satılmayacak
Bu ürünler artık market ve internette satılmayacak
GİRİŞ 08.02.2016 07:22 GÜNCELLEME 08.02.2016 07:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'ndan tıbbi cihaz düzenlemesiYara bandı, pamuk, diş macunu, nefes açıcı burun bantlarının arasında olduğu 10 kalem dışındaki tıbbi ürünler marketlerde, internette satılamayacak.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, il sağlık müdürlüklerinden ruhsat almayan iş yerlerinin bundan sonra belirlenen 10 kalem dışındaki tıbbi ürünlerin satışını yapamayacağını belirterek, "Tıbbi cihazlar sadece iki yerde satılabilecek. Ya satış merkezleri ya da bizim yetki verdiğimiz eczaneler" dedi. 

Septioğlu, tıbbi cihazların satışı ve tanıtımına yönelik yapılan mevzuat değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, ilaç gibi tıbbi cihazların satış ve tanıtımlarının da belirli kurallar çerçevesinde ve belirli kişiler aracılığıyla yapılacağını söyledi. 

"Tıbbi cihaz" tanımının çok geniş bir alanı kapsadığını anlatan Septioğlu, şunları kaydetti:

"Diş macunu ve diş protez ürünleri, kondom, hasta altı bezi, inkontinans pedi, topikal uygulanan sıcak soğuk kompres, yara bandı, flaster, pamuk, ağız çalkalama suyu, nefes açıcı burun bantları. Bu ürünler satış merkezleri haricinde de satılabilecek. Satış merkezi olmayan, örneğin marketlerde, bakkallarda, her yerde satılabilecek. Tıbbi cihazları ise sadece iki yer satabilecek. Ya satış merkezleri ya da bizim yetki verdiğimiz eczaneler. Eczaneler tüm tıbbi cihazları değil, bizim izin verdiklerimizi satabilecek. Tüm tıbbı cihazları ise tıbbi cihaz satış merkezleri satabilecek.

İnternetten, marketten ya da herhangi bir yerden tıbbı cihaz satışı mümkün olmayacak. Tıbbi cihaz satan yerler eğer bunu ispatlamışlarsa, mevzuat ve yönetmeliğimiz çerçevesinde sorumlu müdür, satış tanıtım elemanı belgelerini de almışlarsa oralara biz yönetmeliğimizin çerçevesinde birtakım hakları veriyoruz. Onlar başvurularıyla ruhsat alabilecekler."

Septioğlu, "Bundan sonra halkımızın, tıbbi cihaz alışverişi yaparken, gittikleri yerde bu yerin ruhsatlı olup olmadığına mutlaka bakmaları lazım. Kendilerine ürün satışı yapan kişilerin yakalarında kimlik kartları olmak zorunda. Bundan sonra internet üzerinden, rastgele tezgahlardan tıbbı cihaz ürünleri almamaları gerekiyor" dedi.

YORUMLAR 12
  • Canan 7 yıl önce Şikayet Et
    Slm arkadaşlar kırtasiye gıda malzemesi satabilirmi ekmek çikolata içecek cips falan yasak deyilmi
    Cevapla
  • afyn 8 yıl önce Şikayet Et
    markette 5 eczanede 10 olur iki katına :)
    Cevapla
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    cok sacma tansiyon aletinin ne egitimi olacak
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bende kırtasiyeciyim piyasaya baktığımda kim ne tutdurursa onu satıyor bununla ilgili devletimizde bir çalışma istiyorum
    Cevapla
  • gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    herkes işini yapsın ben çiçekçiyim herkes çiçek satar işyeri açmak için ustalık belgesi istediler aldık fakat marketi, züccaciyesi, kırtasiyesi hep çiçek satar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek