Ankara da ilk defa silst yöntemi

Özel Akropol Hastanesinde Ankara’da ilk kez uygulanan bir yöntem ile göbekten açılan tek bir delikle safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Ankara da ilk defa silst yöntemi
Ankara da ilk defa silst yöntemi
GİRİŞ 26.04.2010 12:56 GÜNCELLEME 26.04.2010 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Daha önce 3 veya 4 delikle yapılabilen bu ameliyat, Özel Akropol Hastanesinde Genel Cerrahi uzmanı Dr. Feyzan Kadir ERCAN tarafından tek delik kullanılarak yapıldı. Ağırlıklı olarak laparoskopik cerrahi ile Ankara’da öne çıkan Akropol Hastanesi doktorları, bu yeni yöntemle safra kesesini çıkardıklarını ve böylece hastada neredeyse ameliyata bağlı olarak hiç iz kalmadığını belirttiler.

Sabah ameliyat olan hastanın, aynı günün akşamında taburcu olabildiğini ve göbekte açılan yaklaşık 2 cm’lik kesiden yapıldığı için, ameliyat sonrası kozmetik rahatsızlığın olmadığını vurgulayan cerrahi ekip, aynı zamanda işlem sonrası oluşabilecek olan ağrıların daha az olduğunu ve hastanın çok kısa bir sürede ayağa kalkıp iş gücü kaybı yaşamadan günlük yaşantısına devam ettiklerini açıkladılar.

Özel Akropol Hastanesinde yapılan bu yeni tip ameliyatla, artık Ankarada’da tek delikten operasyon dönemini açtıklarını söyleyen yönetim kurulu başkanı Fatih GÜNAY; Alışılmış olan laparoskopi tekniği kullanılarak yaptığımız ameliyatlara ek olarak uygun olan diğer hastalarda da bu yeni yöntemin artık uygulamaya başlandığını belirtti.

Bu tekniği genel cerrahi ekibimiz Op. Dr.Feyzan Kadir ERCAN ve Op. Dr. Metin BERBEROĞLU kontrolünde geliştirilerek safra kesesi operasyonunun yanında reflü, mide fıtığı, apandisit gibi laparaskopik olarak yapılan cerrahi müdahalelerin de SİLS yöntemi ile yapılmaya başlayacaklarını vurgulayan GÜNAY, Ankara’da ilk defa yapılan bu yöntemle daha kısa sürede, daha hızlı ve daha az komplikasyonlu laparoskopik ameliyatlarını yapabileceklerinin müjdesini vermektedir.

SİLS yöntemi ile safra kesesi alınan hasta N.Ü. de ameliyatı yapan Dr Feyzan Ercan ve ekibine çok teşekkür ettiğini ve ameliyat sonrası ufak bir yara bantını görünce çok şaşırdığını, iyi olacağını ama bu kadarını da beklemediğini söyledi.

Dr. Feyzan Kadir ERCAN

 

YORUMLAR 1
  • fagun gny 13 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden 4 delıkle yapıyorlardı. Teknelojı ılerlıyor demekkı sımdı tek delıkden artık yakında hıc kesmeden de yaparlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!