Kanserden korunmanın yolları!

'Kanser Haftası' nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korkulmaması gerektiğinin altını çizerek önerilerde bulundu.

Kanserden korunmanın yolları!
Kanserden korunmanın yolları!
GİRİŞ 06.04.2011 11:00 GÜNCELLEME 06.04.2011 11:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Medical Park Hastanaler Grubu , Kanser  Haftası’nda  kanser hastalarına moral ve destek olmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte  Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topuz kanserle savaşmanın ve kanserden korunmanın yollarına ilişkin bilgiler aktarırken, Çocuklar Duymasın dizi ekibi ile ünlü oyuncu ve yönetmen  Hamdi  Alkan’da kanser hastalarını bu günde yalnız bırakmayarak destek oldular.

Etkinlikte kanserden korunmanın önemine değinen Prof. Dr. Topuz,  kanserin oldukça hızlı yayılan bir hastalık olduğunu ve 2025 yılında kanserli hasta sayısının 25 milyona ulaşacağını, böyle devam etmesi halinde ise dünyanın yarısının kanser hastası olabileceğini altını çizerek,  vatandaşlara kanserden  korunma yolları hakkında altın değerinde bilgiler  verdi.

OTOYOLA YAKIN OTURANLAR DA RİSKTE!

Otoyollara 500 metre ile 1 km yakınlıkta bulunan konutlarda oturanlarda beyin tümörü, lösemi ve lenfoma rsikinin üç kat daha fazla olduğunu dile getiren Topuz,  belediyelerin  otoyol  kenarlarındaki  1.5km’lik alanı perde şeklinde ağaçlandırarak bölgedeki kanser riskini azaltabileceğini söyledi.

‘ÜÇ BEYAZDAN UZAK DURUN,  HERŞEYİ MEVSİMİNDE YİYİN’

Hazır gıdalar yerine mevsiminde  sebze ve meyveleri yemeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden

 Prof. Dr. Topuz,   sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten doğal olan besinleri tüketmek kadar, bu besinleri aşırıya kaçmadan yemek de önemli. Kırmızı et tüketin ancak haftada bir kez dana ve kuzu etini tercih edin.   Bal yemeyi ihmal etmeyin ancak hakiki çiçek balını yemeye dikkat edin. Sabah kahvaltıda kara üzüm pekmezi tüketin. Kendi sıktığınız meyve suyularını için özelliklede bol bol nar suyu için. Haftada  iki defa baklagil tüketin.  Beyaz et tüketin. Ama tüketeceğiniz beyaz et  balık ise taze balık  yiyin, şayet  tavuk yenilecekse ise köy tavuğunu tercih edin. Bol bol yoğurt tüketin. Üç beyazdan uzak durun , bunlar, un, tuz ve şeker. Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri tüketmeyin , aşırı salam,sosis ve sucuktan kaçının”   

SUDAKİ ARSENİK MESANE KANSERİ YAPIYOR!

Aldığımız tüm sularda arsenik olduğunu ve satın aldığımız suların üstünde yazan formüllerin patent alındıktan sonra  kontrol edilmediğini belirten Prof. Dr. Topuz,  ‘Damacana ile  aldığınız suyu evinizde sakın bekletmeyin,  hemen büyük cam şişelere, varsa testilere  boşaltın. Çünkü suda oluşan arsenik mesane kanserine yol açıyor. Cam kaplar, testiler, küpler plastikten daha sağlıklı bu da mesane kanseri riskini azaltıyor.’’ dedi.

Kenan Biter / kenan.biter@haber7.com
Haber7

İlgili Haberler
Fast food lösemi riskini 3 kat arttırıyor
Karadağlı: Sigara en büyük düşman!

YORUMLAR 3
  • turgut yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    yaşanan olayı da yayınlamıyorsanız. bundan sonra yorum yapmaya gerek yok
    Cevapla
  • Mürsel Yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylemiş.... Doktorun söylediği şeyler gerçekten doğru. Allah herkese yaşadığı iklim koşullarına uygun doğal ilaçlar verip duruyor sürekli, her mevsim başka başka şeyler, bunların değeri bilinmesi lazım. Doktorun bu doğal şifa kaynaklarına dikkat çekmesi ilgimi çekti açıkcası. Tebrik ediyorum...
    Cevapla
  • turgut yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    YORUMUN YAYINLANMASI İÇİN 10 SAATMİ GEREKLİ. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber/20080624/Haber-7-yorumlari-icin-genel-ikazlar.php selamlar…
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü