Hamilelik lekelerine bitkisel çözüm

Diyarbakır Akdemir Baharat Kuruluşu herbalisti Cahit Gürkaş, hamilelik lekelerine karşı bitkisel reçeteler önerdi.

Hamilelik lekelerine bitkisel çözüm
Hamilelik lekelerine bitkisel çözüm
GİRİŞ 29.05.2011 10:23 GÜNCELLEME 29.05.2011 10:23

Diyarbakır Akdemir Baharat Kuruluşu herbalisti Cahit Gürkaş, hamilelik lekelerinin kadınların en çok yakındığı sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Bu lekeler genelde hamileliğin 4. ayında ortaya çıkmaktadır.

Bunda etkili olan sebep, östrojen hormonunda meydana gelen değişikliktir. Cilde rengini veren pigment hücrelerinin olumsuz yönde etkilenmesi sonucunda oluşur. Hamileliğin son dönemlerinde bu lekeler cilt dokusunda belirgin bir halde gözükmektedir. Görünüm olarak kişiyi psikolojik rahatsızlığa sürüklemesine rağmen ciddi anlamda kişide bir rahatsızlığa yol açmaz.

Hamilelik lekeleri genellikle yüzde, alın bölgesinde daha sık ve belirgin bir şekilde görülmektedir. Ayrıca göbek üzerinde lekeler sıklıkla artmaktadır.Güneş ışınları hamilelik lekelerinin oluşumunu hızlandıran son derce olumsuz bir faktördür. Bu dönemde birden fazla cilt ürünü kullanmamaya, cilt temizliğine ve güneş ışınlarından korunmaya özen gösterilmelidir.

Bilinçsizce kullanılan cilt bakım ürünleri ister bitkisel olsun ister bitkisel olmasın cilt üzerinde ciddi tahribatlara yol açabilmektedir. Çünkü doğal koruyucu lipid yağ bariyerinin ortadan kaldırılması halinde cildin doğal yapısı bozulur. Bu da cilt üzerinde büyük bir tahribata yol açar" diye konuştu.

"MEYVE VEYA SÜT ÖZLÜ KREMLERİ TERCİH EDİN"

Hamilelik döneminde meyve ya da süt özlü kremlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Gürkaş, kullanılan makyaj fırçalarının iki günde bir mutlaka temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Aksi halde temizlenmeyen makyaj fırçaları kaldıkları yerde bakteri üretmeye başlar. Bu da hamilelik lekelerinin daha çok artmasına neden olabilir. Haftada bir kez mutlaka cilt jojoba yağı ile temizlenmelidir" dedi.

Kayısı çekirdeği yağı (1 yemek k.), üzüm çekirdeği yağı (1 tatlı k.), susam yağı (1 yemek k.), limon suyu (1 tatlı kaşığı), lavanta yağı (1 tatlı k.), zeytin yağı (1 tatlı k.) ve menekşe yağı (1 çay k.) karışımının masaj yapılarak sürülmesinin hamilelik lekelerinin giderilmesinde etkili olduğunu belirten Gürkaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cilt üzerinde oluşan hamilelik lekelerinin giderilmesinde badem yağı (1 tatlı kaşığı) , susam yağı (1 çay kaşığı) , üzüm çekirdeği yağı (1 yemek kaşığı) , ısırgan tohumu yağı (1 tatlı kaşığı) , kaysı çekirdeği yağı (1 yemek kaşığı) , buğday yağı (1 tatlı kaşığı) , biberiye yağı (5 damla) , portakal yağı (10 damla) ve gliserinden (1 çay kaşığı) elde edilen karışım, gece yatarken masaj şeklinde temiz cilde tatbik edilir. Ayrıca gün içinde cilt nemlendirici olarak kaysı çekirdeği yağını kullanmak eşsiz bir sonuç verir. Bu sayede cildinizi hem beslemiş olursunuz hem de cilt üzerinde ciddi tahribatlara yol açılabilecek çeşitli hastalıklardan korunmuş olursunuz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması