Uzun yaşamın sırrı üç meyvede saklı

Elma, pepino ve papaya en sağlıklı meyvelerin başında geliyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu gıdaları buzdolabınızdan eksik etmeyin.

Uzun yaşamın sırrı üç meyvede saklı
Uzun yaşamın sırrı üç meyvede saklı
GİRİŞ 30.05.2011 11:34 GÜNCELLEME 30.05.2011 11:34

Sivilcelerden kurtulma zamanı

Papayada  bulunan ‘papain’ adlı enzim  yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardımcı olur ve özellikle mide suyu  eksikliği olması ya da midede çok fazla oranda sağlıksız sıvı bulunması durumunda hayli etkili bir maddedir. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir. Papayanın eti yumuşatıcı özelliği de keşfedilmiştir. Papaya nın etinin yumuşatıcı özelliği de bulunmaktadır. Hem de papayanın suyu bazı cilt bozukluklarına da iyi gelmektedir. İçinde irin oluşumu olabilecek şişkinliklere ya da doğrudan irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, normal olmayan dışarı uzanan deri çıkıntılarına iyi geldiği görülmüştür.

Yatmadan önce yenen bir elma, rahat uyumanıza yardımcı olacaktır. Kabızlığa karşı pişmiş elma çok etkilidir. Gut, böbrek, mesane hastalıklarına ve hemoroite karşı uygulanacak bir elma küründen yararlı sonuçlar alınabilir. Deri döküntülerine, gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı, taze elma suyu kullanılabilir.

Vücut direncinizi artırın

Elma suyu, özellikle soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı etkilidir. Elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosforun yardımı ile beyni, karaciğeri ve mideyi olumlu etkiler. Çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir. Pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Taze elma suyu ile yıkanan kırışık deri canlılık ve tazelik kazanır. Pepino ise içerdiği A ve C vitaminleriyle idrar ve solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini arttırır. Ayrıca yara ve diş iltihaplarına karşı etkilidir.

Kuvvet macunu papaya

Papaya enerji veren bir besin olması nedeniyle gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren kadınlar için mükemmel bir kuvvet deposudur. Bu arada papaya meyvesinin sıvısı kozmetik olarak çillere ve güneşe maruz kalma sonucu oluşan kahverengi lekelere iyi gelir. Ayrıca papaya derinin pürüzsüz bir görünüm almasını da sağlamaktadır. Papayanın çekirdeğinden yapılan macunların, mantar gibi zorlu ve değişik cilt hastalıklarına sürüldüğünde de olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür.

Star

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!