Enseden gelen baş ağrısına dikkat!

Anevrizmayı yüksek tansiyonun tetikleyebileceğini belirten Prof. Cengiz Kuday, “Enseden gelen şiddetli baş ağrısı yaşıyorsanız doktora başvurun” dedi.

Enseden gelen baş ağrısına dikkat!
Enseden gelen baş ağrısına dikkat!
GİRİŞ 18.07.2011 16:31 GÜNCELLEME 18.07.2011 16:31

Burçin Bildik’in eşini kaybetmesine neden olan anevrizmayı (beyinde bulunan bir çeşit baloncuk) yüksek tansiyonun tetikleyebileceğini belirten Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, “Özellikle enseden gelen şiddetli baş ağrısı yaşıyorsanız mutlaka bir sağlık merkezine başvurun” dedi.

Kuday, anevrizmanın, beyin damarlarının zayıf noktalarında oluşan bir çeşit “baloncuk” olarak tanımlandığını, beyin kanamalarının en büyük nedeni olan anevrizmaların yırtılmadan fark edilmesinin ise yaşamsal önem taşıdığını vurguladı.

Anevrizma sonucu meydana gelen beyin kanamalarında, hastaların en kısa sürede hastaneye yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kuday, “Anevrizma kanamışsa baş ağrısı ani gelir ve çok şiddetlidir. Hastaların bir kısmı hemen, bir kısmı da saatler içinde kaybedilir. Hastaneye ulaşma şansını yakalayan bir kısım hasta ise kurtulur. Zeynep Elçin Bildik’in anevrizmasının denizde kanaması tamamen tesadüf. Her yerde olabilir, yani eforla ilgisi yok. Ama şuuru kaybolmuşsa boğulma devreye girebilir” dedi.

Sanatçı Ebru Gündeş’in de zamanında hastaneye yetiştirildiği için kurtulduğunu bildiren Kuday, “Pek çoğu da bu şekilde kurtuluyor. Yüksek tansiyon anevrizmayı tetikleyebilir. Var olan anevrizma yüksek tansiyon sonucu patlayabilir. Bu tip kanamaların mevsimle, sıcakla ya da soğukla ilgisi yoktur. Bütün mesele, o kişide o anevrizmanın olmasıdır, anevrizma er ya da geç kanar. Ara sıra, özellikle enseden gelen şiddetli baş ağrısı yaşıyorsanız, bunu hayatınızda hissetmediğiniz şiddette bir ağrı olarak tanımlıyorsanız mutlaka bir sağlık merkezine başvurun” diye konuştu.

MİLLİYET

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!