Adli tıpta yeni dönem

Adli Tıp Kurumu'nun getirmeyi planladığı yeni sistemde artık rapor alması gereken hastanın İstanbul'a gelmesine gerek kalmayacak.

GİRİŞ 22.10.2011 06:28 GÜNCELLEME 22.10.2011 06:28

 Vatandaş, kendine en yakın Adli Tıp Grup Başkanlığı'na giderek muayene olacak. Muayene görüntüleri anında İstanbul'daki uzman heyete yansıtılacak. Rapor İstanbul'dan verilecek. Böylece davaların adli rapor için yıllarca sıra beklemesi gerekmeyecek. Ayrıca İstanbul'a, otopsi yapılan merkezlerden sadece analiz edilecek parçaların, örneklerin gönderilmesi sağlanacak. Sonuç da otopsi yapılan merkezlerden verilecek.

Adli Tıp Kurumu'nda bekleme süresini azaltma hem de yerinde çözüm anlamında ciddi bir çaba içinde olduklarını belirten Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, adli muayenelerde görüntülü sisteme geçeceklerini belirtti. "Vatandaşımızın, adli süreçlerden dolayı İstanbul'a gelme zorunluluğunu ortadan kaldıracak düzenlemeler yapacağız. Kişinin, bir muayene için Hatay'dan, Diyarbakır'dan kalkıp İstanbul'a gelmesine gerek kalmayacak." dedi. "Ülkemizde 350 adli tıp uzmanı var. Bunların 150'si İstanbul'da çalışıyor." bilgisini veren İnce, yeni sistemi şöyle anlattı: "8 ildeki grup başkanlıklarında muayene yapmayı amaçlıyoruz. Buralarda küçük kurul ortamları oluşturacağız. Buradaki muayene görüntülerini İstanbul'daki kurula yansıtacağız. Muayene esnasında hocalarımıza buradan soru sorulabilecek." Bu kapsamda grup başkanlıklarının teknolojik altyapıları güçlendirilecek.



49 ilde personel çalıştıran kurumun; Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Malatya'da grup başkanlığı bulunuyor. 9. şubeyi Erzurum'da açmayı planlayan kurumun 2012 yatırım planı içinde, İstanbul'un Anadolu yakasında da bir grup başkanlığı kurulması bulunuyor. Adli Tıp Grup başkanlıkları, yılda yaklaşık 100 bin vakaya bakıyor. Canlı vakaların da olduğu bu rakamın yüzde 90'ı sonuçlandırılarak, aynı yıl içinde Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyor. Bunun 4 binini otopsiler oluşturuyor.

(aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!